Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
DLadyca napisał:
Jeśli chodzi o zatkany kanał to co warto sprawdzić i gdzie się to znajduje? Pytam od razu gdzie bo nie jestem jeszcze "fachowcem" w temacie motocykli
Nie znam dokładnie budowy tego silnika ( nie rozbierałem go jeszcze) ale chyba jakoś głowica musi być smarowana tłok może rozbryzgiem ale na 100% nie wiem poczekajmy na wypowiedź doświadczonych "wuesowców" coś też słyszałem o jakimś filtrze oleju wewnętrznym.
kup sobie cylek 70ccm zestaw bo 50 ci się nie opyla kupować
Kanał olejowy biegnie po lewej stronie jak patrzysz od przodu silnika(na głowice)tzw.magistrala olejowa,doprowadza olej do głowicy,kanał uszczelniają oringi-zobaczysz je po zdjęciu głowicy.Żeby dostać sie do filtra oleju(ja nazwałbym to osadnikiem)musisz spuścić cały olej i odkręcić pokrywe silnika tą gdzie jest sprzęgło,czyli jak siedzisz na moto to jest ona z prawej strony.Ten śmieszny filtr to metalowa siatka na samym dole silnika,napewno zauważysz i tak jak kolega wyżej wspomniał załoóż zestaw 72 cc,szkoda kasy na 50 cc.Ale twój wybór,mam do sprzedania zestaw 50 cc,przejechałem na nim 300 km.w razie czego pisz.Pozdro.
Ja podobnie jak pozostali uważam że skoro już zdejmuje się całą górę i do tego trzeba kupić nową to lepiej od razu kupić zestaw 72 ccm. Na pewno wpłynie to na bardziej elastyczną pracę silnika i nie będzie konieczności piłowania go na wysokich obrotach żeby jechał
Pilo napisał:
Czy twój tłok ma 39mm średnicy?
PS. Piękna gładź cylindra. Jaki przebieg ma ten silnik? I jak jeździł ostatnio np. miesiąc temu?
Przejechane ma 2500km. Przed zimą nie było żadnych problemów, dobrze szedł, płynnie.
A co do zestawu 72cm3 to wystawiałem link, że mam zamiar kupić takie coś http://allegro.pl/cylinder-glowica-72-c … 82546.html
Nie mam zamiaru wstawiać nowej 50
Dzisiaj zlałem olej to był koloru: mocna czerń
Ostatnio edytowany przez DLadyca (07-04-2015 13:38:16)