Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Nie, nie żadnych doświadczeń ;p Chodziło mi o to że większość rzeczy na allegro jest wykonana ze słabej jakości materiałów. Apropopo to nic się nie stanie z amortyzatorami jak się to założy i się jeździ po nierównościach? Środek ciężkości się zmienia i jak piszą niektórzy przy jeździe po nierównościach mają tendencję do skrzywianie się xD
nie mają prawa się wykrzywić ani nic w tym stylu , fizycznie dla amorka to jest ten sam piernik ponieważ są w tej samej pozycji i tak samo zamontowane , jedyna różnica to że nie trzymają bez pośrednio wachacza lecz trzyma ich przedłużka a dopiero ona jest połączona z wachaczem . Wszystkie takie opinie to spekulacje w stylu ufo istnieje bo stryj kolegi szwagra widział .. Spokojnie , jakość jest godna i nie ma żadnego problemu z pękaniem W każdym razie u mnie nic nie pękło gdy na siedzeniu zostało umieszczone 225kg hihi
Obciąznik z żeliwa 100kg + tata 90 + dałem mu na kolana ciężarek 35kg
Myślę, że od sklepu naprawskuter_pl - mimo, że są tanie - to powinny być dobre, bo to yyyy dobry sklep, zrobię u nich trochę większe zakupy, ale nie zdradzam szczegółów i nie zaśmiecam tematu, bo nie mój , pochwalę się w swoim
potwierdzam , naprawskuter_pl bardzo dobry sklep , polecam każdemu i dodam że choć nazwa jest napraw skuter to motorowery naszego typu tez się naprawiają z cześci od nich xD
Ja u nich zamawiałem gniazdo zapalniczki i się zdziwiłem że nawet nie jest chińskie Uważam, że mają niemiłą obsługę, przynajmniej przez telefon.
Ostatnio edytowany przez pawwia (27-12-2013 21:12:52)
Dorzucę wam dzisiejszy rysunek / szkic moto za które biorę się na wiosnę zaraz po zakończeniu zumico
Uploaded with ImageShack.us
Co do tego moto z rysnuku to bedzie ono w połowie tylko dla mnie więc tutaj będe liczył na wasze sugestie co zrobić w innym sposób gdyż musi z tego wyjść cafe racer
Gość
Romet T1-50 ? Z silnikiem Jawy 50 ? ;D
To i tak nie będzie cafe racer, nie wiem, co Ty w tym "stylu" widzisz, a takim starym maszynkom pasuje (moim zdaniem przynajmniej) wyłącznie oryginalny wygląd, jakiekolwiek przeróbki kończą się uznaniem tego za wiochę
Rzeczywiście przypomina nieco Rometa T1 (:
Zgodzę się tutaj z opinią Adiego, takich starych klasyków, właściwie już zabytków szkoda przerabiać na coś innego. Dużo większy respekt budzi taka maszynka odrestaurowana i dopieszczona w każdym detalu, niż przerobiona na "coś".
To tak jak ktoś przerabiał Syreny i Warszawy dodając chromowane felgi 20 cali, jakieś spojlery, progi, kupę plastików i silnik od BMW czy czego tam jeszcze. Owszem, zrobione porządnie ale wychodził z tego kolorowy potworek niż maszyna godna szacunku.
Tak tak jest to Romet T1-50 . Ale to pisze na górze kartki hihi .
Tzn. ten projekt jest na zyczenie mojej dziewczyny . Ma ona bardzo złą sytyacje finansową i sama nie może kupić sb moto jednak bardzo pasjonuje się motocyklami , ciągle o nich gada itp. Pokazałem jej że w rogu stodoły leży u mnie wybrakowany , w tragicznym stanie T1-50 ( są tylko koła , rama , lagi , cześć siedzenia . ) Powiedziałem że jeśli chce mogę dla niej go odrestaurować a ona zapytała czy dam radę zrobić go na cafe racer . Narysowałem rysunecek , wczoraj wieczorem pokazałem go pannie i jest tak jak chciała więc będę go robił dla niej pod jej gust . Silnik albo jawcyna albo FMB139 , jeszcze nie wiem ale bardziej jestem za fmb . Tak więc materiał to T1 , cel to caffe racer i bardzo licze na pomoc gdyż to moto dla mojej panny
Bedzie to jej pierwsze własne moto więc napewno doceni wszystko ale chcę by było jednak zrobione tak jak trzeba ( nie jak moje zumico czyli czasem na kompromis ) . Wiemy że przeróbki klasyków zawsze sa nazywane wieś tuningiem ale jakoś nigdy się nie przejmowałem takimi opiniami
Radziłbym go odbudować tak, jak wyglądał fabrycznie - wtedy jest najfajniejszy, nwm możesz wpisać ogar 200/205 tuning w grafice może wyskoczyć coś o czym ja i Fenrise wspominamy. Ale jednak Simkowi pasują niektóre przeróbki "po całości" zrobione z gustem i profesjonalnie
Zachodzi wyższa potrzeba takiego działania Skoro dla dziewczyny to działaj chłopie,działaj.Powodzenia
Adi - powrót do oryginału odpada całkowicie , dziewczyna kocha sie w caffe i podoba jej się pomysł zrobienia z t1 cafe
Johnu - Biore się jak tylko skończe robić zumico ponieważ już zumek stoi w warsztacie i chce go doprowadzić do końca , tak aby nowy sezon już rozpocząć . Jutro jeśli się uda to zrobię kilka ciekawych zmian przy zumku , kto chcę fotki po zmianach jutro ?