Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Możesz wstawić
do T-1 wsadz pannie FMB lepiej dla niej bedzie a w razie awarii naprawisz niskim kosztem
jestem ciekaw tego projektu
Monster prosze cie o zrobienie zdjec z przedluzkami amorów jak to wyglada z daleko z bliska
Tak też zrobię , wleci FMB Poj. 50 lub 72 bo 110 jej do nauki nie dam
Dzisiaj nie zrobiłem tego co planowałem ... No ale obiecałem fotkę wiec jest jedna ogólna moto ( ciekawe czy ktoś zobacz delikatne zmiany inne niż zamontowany mugen
) oraz fotki przedłużek jak wyglądają
I teraz prośba wielka , wszystko zaplanowałem i robię wedle mojego pomysłu ale ... nie pomyślałem jak rozwiązać pewne sprawy a mianowicie JAK OBNIŻYĆ STOPKĘ HAMULCA TYLNEGO tak aby wszystko prawidłowo działało ... Bardzo prosze o pomoc , chamulec musi być na wysokości stopki lecz nie wiem jak to rozwiazać od strony technicznej .
Ostatnio edytowany przez Monster96 (30-12-2013 15:16:11)
W miesjcu gdzie sie stopka zgina jest srubka mozesz ja poprostu wkrecic i stopka automatycznie zejdzie na dol Tylko nwm czy tyle obnizy.
Te przedluzki wygladaja tak jak by sie mialy zlamac zaraz. Bo strasznie nie dopasowane wantuje i moze ujebac.Szatansko duzy ten mugen sie tutaj wydaje.
Przedłużki siedza dobrze i pewnie , podczas fotki była nie dokręcona moze dlatego sie tak wydaje ale to tylko złudzenie , w praktyce jest bardzo równo i solidnie
Oj wiesz u mnie jest inaczej , nie mam śrubki żadnej , może potem dam fotkę jak wygląda u mnie system hamulca nożnego
Wygląda szatańsko wielki ale taki właśnie mi się dopoba choć w praktyce jest troszkę mniejszy niz na fotce
U mnie tej śrubki nie było. Sam sobie wkręciłem i teraz jest elegancko. Bo wcześniej stopka dotykała tłumika i było dzwonienie przy 6k i wyżej Teraz jest lux. Tylko jak ją obniżyłem to musiałem naciągnąć hamulec;d
Umnie również dotyka tłumika , daj moze fotkę gdzie i jak wkręciłeś śrubkę , obecnie prowadzę intesnywne prace psy zumku ^^
Panowie , tseba mi pomocy , po pierwse jak sie fachowo nazywaja te szmaty owijane na wydech , nie mam pojecia jak to wpisac w allegro
Chodzi mi o tą owijkę/szmatę/bandaz/włókno którym owija się rurę wydechowa
Może ktoś wie oco mi chodzi
, Jak już ktoś wie oco mi biega to plose o linka do aukcji jakiejsc taniej a w miarę dobrej , najlepiej gdyby ktoś z forumowiców chciał by mi tanio odspsedać ^^
Oki , całą rurę od głowicy aż do mugena owinę takim bandażem
Dzisiaj miałem cel : Zespawać stopki i wydech .
- Stopki udało się zamontować w nowej pozycji (juuupi)
- Wydech zrobiony w 49% , rura jest pospawana , wyprofilowana i gotowa , ale brakło elektrody by dokończyć spawy aby było wszystko szczelnie i ładnie . Połączenie rury z mugenem jest narazie tylko "wsunieciem" zaś spaw połozy znajomy fachowiec spawanie gazowym Potem ładnie to zawinę bandazem i bedzie gites
.
Jako że mugen jest już połączony nie mogłem sb odmówić pierwszego odpalania ^^ Jest ładnie , nagrałem filmik lecz troszkę dźwięk się zniekształcił
: https://www.youtube.com/watch?v=FccBo1T … e=youtu.be
Tak wygląda ten bandaż :
http://allegro.pl/kremowa-tasma-bandaz- … 88452.html
Są różne wzory i kolory ,
a tak nawiasem mówiąc widziałem w zeszłym sezonie kilkakrotnie takie bandaże na rurach i kolankach i mnie osobiście jakoś to nie za specjalnie się widzi , możliwe że kwestia gustu
Monster jesteś zdecydowany na taki ruch z tym bandażem ? , a poza tym poza kwestią wizualną takie owinięcie rury daje coś jeszcze ?
Pozdrawiam
jestem pewny na to Bandaże są często używane w cafe zaś u mnie tylko bandaż bedzie dobrze wyglądał , jestem tego pewny i podoba mi się takie cudo . Podobno oprócz wizual daje to coś mocy że wydech nie traci temp i coś tam cos ale to tylko plotki więc napewno nie robie tego w celu podniesienia mocy
panowie , na tył dać 110/80 czy 110/90 ? I czy przedni seryjny zostawić czy raczej tseba zmienić żeby zakrety dobrze brać ?
Bandaż kupię chyba biały
link nie działa
Gość
Już działa.