Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Tylko sobie czegos nie popal ;P Jak zrobisz i bedzie dzialalo to mow to ja tez sobie zrobie. Zrobisz wtedy tutorial ja mysle
lepiej kupić gotowy , przynajmniej wiesz że dobrze działa
Teraz panowie suszymy ząbki bo dzisiaj listonosz przyniósł to :
no to jutro odbieram moto od teścia i montuję kierunki . Modlę sie by jutro przyszła lampa to przód byłby gotowy i mógłbym zając się tyłem moto <radocha>
Brakuje mi tylko potencjometru, dla pewności kupię 10k Ohm i 2k-5k Ohm, a to sprawa kilku złotych. Sprawa jest dla mnie prosta, a jak się uda to wiecie .... zawsze można na mnie liczyć - tutorial, sorki za małe odejście od tematu
Liczymy na fotki Zumcia po tych poprawkach
@adi ciekaw jestem;d Czekam na poradnik jak to zrobić;d
@monster Kiedy ten filmik wrzucisz?
Ostatnio edytowany przez ZielonyGość (20-11-2013 15:29:59)
no sorki kurde znowu poszedłem po moto o 14:45 a do domu wróciłem o 20:30 i za zimno by motorkiem wracać Tak to jest jak dziewczyna zaciągnie do pokoju
Zamiast dziewczyną zajmij się maszyną
Mówiąc serio powodzenia życzę w podbojach
No to nowości z dzisiejszego dnia :
Zaworki Ustawine <yea>
Gaźnik wyregulowany <yea>
Moto pali z pierszego kopa <yea>
Odcina działa cudnie <yea>
Brakło czasu na filmik wiec jutro bedzie :
Montowanie Kierunków
Napięcie łańcucha
Nagranie filmiku
I musze coś pomyśleć nad przednim błotnikiem w końcu <mysli>
@ Monster Mam pytanie co do zaworów. Jakie luzy dałeś? I w jakiej temp. otoczenia ustawiałeś?
@ do wszystkich użytkowników Przy jakiej temp. otoczenia powinno się ustawiać zawory? Czy nie ma znaczenia czy -20 czy +20stopni?
jak byś wiedział to podczas zimna metal się skurcza podczas gorąca się rozszerza po za tym akurat ustawiasz zawory na raczej wyłączonym silniku po prostu wyreguluj zawory w domu czy w garażu
Monster z doświadczenia powiem ci rozbierz te kierunkowskazy tzn zdejmij klosz a następnie wyciągnij żarówkę następnie pod żarówkę tzn na tylną ściankę zrób odbłyśnik w postaci folii aluminiowej lub taśmy aluminiowej efekt nieco lepszy sam używałem
Ostatnio edytowany przez Dizel (22-11-2013 18:31:15)
@dizel wiem że metal się kurczy i rozszerza. Jak ustawie w temp. ok 15 stopni to będzie w sam raz nie?
Zawory ustawiałem na zimnym silniku w garażu
Dzisiaj udało się z godnie z planem założyć kierunki ( nowe tylko na przód , z tyłu jeszcze nie gdyż byślę nad tuningiem tyłu ) , łańcuch napięty , śruby wahacza dokręcone , nagrałem filmik jak customik się teraz prezentuje oraz jak pracuje silnik bez odciny i z odcinką . Czekam na opinie
http://www.youtube.com/watch?v=LohfgpBt … e=youtu.be
Gość
Strasznie kijowo ci to odcina ;/
Bez rewelacji ale nie jest źle
Tylko ten tłumik...popracuj jeszcze nad spawami i będzie ok