Najwiêksze forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj siê! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DO£¡CZENIA- Kliknij we mnie!!
Gość
Hidden pomyli³o ci siê ;D Ja mam w swoim 18 a wy w swoim 17 :]
Routery maj± 18
Gość
lakus82 napisał:
bo tez chce szersza zalo¿yc tylko nie wiem jaka patrza³em za 18
No to sory bo on mnie w b³±d wprowadzi³, bo napisa³ ¿e szuka 18 --> Nie wiem jak za³o¿ysz 18 na felgê 17 ;D
http://imgur.com/bLSTkN7
18-3.00, czyli 18" a rozmiar opony to 3.00, mo¿na w³o¿yæ 3,50 (a kto¶ z forum da³ radê 4.00)
Ostatnio edytowany przez Hidden (17-05-2013 15:12:34)
dzisiaj zmieni³em oponê z ty³u na rozmiar 120 lub jak kto woli z fabrycznej 3,00 na 4,50 i powiem ¿e ró¿nica w wygl±dzie a przede wszyskim w je¿dzie ogromna, natomiast co do lepszego sk³adania siê w zakrêtach to odradzam ze wzglêdu na zbyt delikatnie wykonany wahacz
rafa³ powodzenia... W ws jest za w±ska felga by wsadzaæ 120 :> Max 110 :> Jak ja mam szersz± felgê od ws i mam 110 bo 120 ju¿ jest trochê za szeroka do takiej felgi jak ja mam a co dopiero do ws
Zdjêcia masz ju¿ na poczcie e-mail, a co k³opotów z monta¿em tego typu opon ,to jest prosty sposób na to , jest jeszcze jeden plus takiej szerokiej opony o wiele lepiej motorek reaguje na hamulec nawet na mokrej drodze po wci¶niêciu hamulca ko³o siê nie ¶lizga tylko zwalnia tak jak powinno
Pozdrawiam
Nowy nabytek do mojego Routera. U¿ywana (ale wygl±da jak nowa) opona Metzeler Perfect ME77 4,10 x 18"
Nied³ugo wrzucê zdjêcia jak wygl±da po za³o¿eniu.
Nie przesadziles troche z 4.10-18 do 50 cm3? Chyba do naszych routerow na tyl najlepsza by byla 3.50.
zobaczê jak siê bêdzie je¼dziæ na takiej, fabryczna ma ju¿ za sob± praktycznie 3 sezony i wolê nie ryzykowaæ dalszej jazdy, po ostatniej je¼dzi na mokrym, jak mi dupa zatañczy³a przed krzy¿owaniem to wróci³em do domu i kombinowa³em now± oponê. ta mnie kosztowa³a 44 z³ z wysy³k±. wiêc mogê spróbowaæ jak siê je¼dzi.