Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Gość
Hidden pomyliło ci się ;D Ja mam w swoim 18 a wy w swoim 17 :]
Routery mają 18
Gość
lakus82 napisał:
bo tez chce szersza zalożyc tylko nie wiem jaka patrzałem za 18
No to sory bo on mnie w błąd wprowadził, bo napisał że szuka 18 --> Nie wiem jak założysz 18 na felgę 17 ;D
http://imgur.com/bLSTkN7
18-3.00, czyli 18" a rozmiar opony to 3.00, można włożyć 3,50 (a ktoś z forum dał radę 4.00)
Ostatnio edytowany przez Hidden (17-05-2013 15:12:34)
dzisiaj zmieniłem oponę z tyłu na rozmiar 120 lub jak kto woli z fabrycznej 3,00 na 4,50 i powiem że różnica w wyglądzie a przede wszyskim w jeżdzie ogromna, natomiast co do lepszego składania się w zakrętach to odradzam ze względu na zbyt delikatnie wykonany wahacz
rafał powodzenia... W ws jest za wąska felga by wsadzać 120 :> Max 110 :> Jak ja mam szerszą felgę od ws i mam 110 bo 120 już jest trochę za szeroka do takiej felgi jak ja mam a co dopiero do ws
Zdjęcia masz już na poczcie e-mail, a co kłopotów z montażem tego typu opon ,to jest prosty sposób na to , jest jeszcze jeden plus takiej szerokiej opony o wiele lepiej motorek reaguje na hamulec nawet na mokrej drodze po wciśnięciu hamulca koło się nie ślizga tylko zwalnia tak jak powinno
Pozdrawiam
Nowy nabytek do mojego Routera. Używana (ale wygląda jak nowa) opona Metzeler Perfect ME77 4,10 x 18"
Niedługo wrzucę zdjęcia jak wygląda po założeniu.
Nie przesadziles troche z 4.10-18 do 50 cm3? Chyba do naszych routerow na tyl najlepsza by byla 3.50.
zobaczę jak się będzie jeździć na takiej, fabryczna ma już za sobą praktycznie 3 sezony i wolę nie ryzykować dalszej jazdy, po ostatniej jeździ na mokrym, jak mi dupa zatańczyła przed krzyżowaniem to wróciłem do domu i kombinowałem nową oponę. ta mnie kosztowała 44 zł z wysyłką. więc mogę spróbować jak się jeździ.