Najwiêksze forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj siê! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DO£¡CZENIA- Kliknij we mnie!!
Witam !
Dzisiaj regulowa³em ga¼nik w routerku. Wszystko ³adnie, piêknie. Przejecha³em kilka kilometrów, zgasi³em go i ju¿ nie chcia³ odpaliæ. Pomocy, wiecie mo¿e co siê mog³o staæ ??
Iskra jest, A mo¿na to jako¶ naprawiæ czy trzeba ga¼nik wymieniæ ??
Gość
Mo¿na! Spróbuj go sam ponownie wyregulowaæ a jak nie dasz rady to zaprowad¼ go do serwisu!
Ale ¿eby go wyregulowaæ to trzeba najpierw moto odpaliæ a jego siê nie da
no wlasnie zaczij od sprawdzenia czy masz wache puzniej dokrec srubke do konca na gazniku odkrec 1,5 obrotu i probuj odpalic jak nie pujdzie to jeszcze 1/4 obrotu i tak do 2.5 obrotu jak nie pujdzie to serwis
Dalej nie chce odpaliæ, do serwisu go zaprowadze. A czy mog³o byæ tak, ¿e siê silnik zatar³ ?
Kolega mi dzisiaj doradzi³ ¿ebym ¶wiecê wykrêci³ i wla³ trochê paliwa. Co o tym s±dzicie ??
ale powinien odpalic przynajmniej w 2t sie tak robilo i zawsze chytal nei bylo zeby nie odpalil a sciagnij filter powietrza moze ci sie zatkal albo cos? a iskra na swiecy niebieska czy czerwona ?
Najwy¿ej dam koledze i niech kombinuje bo on siê bardziej zna, ale dzisiaj by³ u mnie taty kolega i powiedzia³ ¿e na ¶wiecy zrobi³ siê NAGAR czy co¶ takiego