Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Witam !
Dzisiaj regulowałem gaźnik w routerku. Wszystko ładnie, pięknie. Przejechałem kilka kilometrów, zgasiłem go i już nie chciał odpalić. Pomocy, wiecie może co się mogło stać ??
Iskra jest, A można to jakoś naprawić czy trzeba gaźnik wymienić ??
Gość
Można! Spróbuj go sam ponownie wyregulować a jak nie dasz rady to zaprowadź go do serwisu!
Ale żeby go wyregulować to trzeba najpierw moto odpalić a jego się nie da
no wlasnie zaczij od sprawdzenia czy masz wache puzniej dokrec srubke do konca na gazniku odkrec 1,5 obrotu i probuj odpalic jak nie pujdzie to jeszcze 1/4 obrotu i tak do 2.5 obrotu jak nie pujdzie to serwis
Dalej nie chce odpalić, do serwisu go zaprowadze. A czy mogło być tak, że się silnik zatarł ?
Kolega mi dzisiaj doradził żebym świecę wykręcił i wlał trochę paliwa. Co o tym sądzicie ??
ale powinien odpalic przynajmniej w 2t sie tak robilo i zawsze chytal nei bylo zeby nie odpalil a sciagnij filter powietrza moze ci sie zatkal albo cos? a iskra na swiecy niebieska czy czerwona ?
Najwyżej dam koledze i niech kombinuje bo on się bardziej zna, ale dzisiaj był u mnie taty kolega i powiedział że na świecy zrobił się NAGAR czy coś takiego