Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Mogłaby być słaba iskra, ale po dłuższej jeździe może też tracić moc z przegrzania.
"Szarpanie" to mało precyzyjne określenie, szarpie zarówno na zbyt niskich obrotach jak i przy gubieniu cykli.
narazie nie mam czasu zaglądać do tego może w przyszłym czasie na pewno sprawdzę ten kabel; motorek normalnie się wkręca w obroty ma moc jeździ jak nowy; szarpanie polega na tym,że w czasie jazdy zgaśnie i nie chce odpalić w najgorszym wypadku trzeba troche pchać odpali i jedzie dalej ale zdaża sie i tak że zgasnie przy szybkiej jeżdzie ok 55 km/h i nagle odapli ale zazwyczaj należy go pchać żeby odpalił; to tak zwane przygasanie nie zależy od obrotów tak mi sie wydaje bo czasem dzieje sie to przy rozpędzaniu czasem przy jeżdzie płynnej a czasem gdy dojeżdzałem do skrzyżowania gdy zwalnialem ;hmm może gdy był myty myjką mogła woda sie dostać do pokrywy iskrownika przez otwór kabla od iskrownika w pokrywie i czasem jest przebicie kiedyś tak miałem w komarku jak wjechałem w kałuże i zamoczyłem silnika to słychać było przebicie i przygasał ciekawie
Ostatnio edytowany przez bula990 (24-03-2017 16:42:06)
rozwiązałem ten problem z szarpaniem prawdopodobnie był spowodowany przetartą izolacją jednego z kabli pod bakiem w trudno dostępnym miejscu który zaizolowałem jakoś albo dlatego, że zimą miałem cały bak paliwa w czasie mrozów może i jakaś woda była w każdym bądź razie wymieniłem niezwłocznie jeżdżę nadal