Najwiêksze forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj siê! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DO£¡CZENIA- Kliknij we mnie!!
W silniku nic nie wymienia³em ;D
Znalaz³em t³umik owy... i widzê, ¿e ma DBKILER-a ¶ci±gnaego. Mo¿esz daæ filmik z nim i bez niego?
Ten filmik jest z db-killerem. Postaram siê nie d³ugo wrzuciæ filmik bez db-ka
kifflee napisał:
Naprawde fajny przelocik super i maszyna mega zadbana gratuluje beikus.Good work.P.S.Wymienia³e¶ co¶ w silniku?Bo stuka jakbym s³ysza³ mojego,identycznie.Jak tak to napisz mo¿e dojde do tego.Pozdro.
Wymieñ w g³owicy popychacze zaworów (nagwintowana ¶rubka z nakrêtka kontruj±c± wkrêcana w d¼wigienkê zaworow±) na te z oryginalnej 50 ccm.
Cykanie zniknie jak rêk± odj±³, poniewa¿ popychacze w g³owicy na pierwszy monta¿ s± wykonane z bardziej wytrzyma³ego materia³u i nie sklepuj± siê. Sprawd¼ te¿ czy nie masz lekko przekoszonego gwintu, aby to uczyniæ, nakrêtkê kontruj±ca na popychaczu (jak go wymontujesz z g³owicy 110) powiniene¶ przekrêcaæ palcami bez oporu i zaciêæ.
Kolega beikus: to fabryczna 50ccm wiêc tylko zawory do regulacji
pozdro
Ostatnio edytowany przez zdolnyslask (26-04-2015 22:50:35)
To nie jest to,robi³em sto podmianek i milion razy ustawia³em zawory,dlatego g³owice wykluczam i ogólnie to ju¿ te stukanie zostawiam,zrobi³em 4000 km.z tym to i przesta³em grzebaæ jak je¼dzi.
Do³±czam do tematu nowe fotki. Do mojego Romka doszed³ sto¿ek (puszka siê rozlecia³a), uchwyt na telefon + ³adowarka z gniazdem samochodowym i 2x USB. Oczywi¶cie przebieg te¿ "nieznacznie" siê zwiêkszy³ . Zapraszam do ogl±dania i oceniania PS: Zapewne zauwa¿ycie, ¿e silnik siê trochê poci. W najbli¿szym czasie siê tym zajmê.