Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Siemka. Mam w planie zakupić taki o to tłumikhttp://allegro.pl/tuning-tlumik-przelotowy-4t-gy6-zipp-wilga-romet-i5293262900.html ale mam mały problem, co mam zrobić z nóżką centralną ? nie chce jej wywalać bo się przydaje ale znowu z drugiej strony nie będzie miała "Blokady" tak jak w oryginalnym tłumiku gdzie ma się zeprzeć. jak mam zrobić tą "Blokadę" ?
Bez sensu z powodu tego wywalać centralke.Możesz zamontować nowy tłumik i zobaczyć w którym miejscu stopka styka się z tłumikiem.Ze starego wydechu wymontuj tą gume i naklej w tym miejscu styku jakimś konkretnym klejem.Oczywiście tą gume musisz wyciąć żeby pasowała do krzywizny tłumika.
Ta guma to jednak będzie za mało, tak mi się wydaje, ale zobaczymy jak kupie i zamątuje jeśli to nie pomoże to trzeba będzie kombinować coś innego ;/
Ja ten tłumik zamontowałem 2 tyg temu i wiem, że był problem. Dospawany mam kawałek płaskownika, na którym sie nózka opiera. Nie da się na nowym tłumiku samej gumki dać bo nóżka będzie po łańcuchu jeździć.
Ooo a czy mógłbyś wstawić zdjęcie jak to zrobiłeś ? i filmik jak chodzi na tym wydechu z db-kilerem i bez ?
Ostatnio edytowany przez pilot (10-05-2015 16:26:28)
Ja wsadziłem przelot i podpasował jak seryjny z zachowaniem kąta i nic mi nie ociera a stopka opiera się o obejme tłumika.Jak sie dobrze wymierzy to musi spasować.
U mnie stopka centralna opiera się o puszkę tłumika z tego względu że jak po zdjęciach widać, mam dość sporawy tłumik Nie kombinowałem z żadną dodatkową podpórką.
Mały spam zrobię ale ja u siebie nie mam centralnej zamontowanej, bo tak naprawdę potrzebna jest w garażu jak coś robię więc w tedy tylko robię dwa obroty śrubą i tyle. A tak z innej beczki to ,,Masa wrogiem przyśpieszenia"
Odsyłam do mojego tutorialu może się przyda: http://routerws50.pun.pl/viewtopic.php?id=2306
O Montii dzięki za dodanie swojego poradnika podpórkę zrobię z kawałka płaskownika, i myślę że powinno być elegancko a tak odchodząć troszkę od tematu czy gdy zamątuje ten tłumik co podałem w linku (ogólnie, tłumik przelotowy) to czy po jakimś czasie nie pójdą mi sie j*** pierscienie, i czy nie zacznie kopcić ? bo z tego co wiem to jest to troszkę złe własnie do pierscieni
Zib3l mógłbyś dodać filmik jak ci chodzi rutek na tym tłumiku z db-kilerem i bez ? Montii oby były same plusy