Najwiêksze forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj siê! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DO£¡CZENIA- Kliknij we mnie!!
Wibracji nie odczuwam...Jest za to jaki¶ metaliczny podzwiêk na ni¿szych biegach przy wy¿szych obrotach. Na 5-tce powy¿ej 60km/h ju¿ ich nie ma. Bardzo lekki motorek i bardzo ma³o pali, ok. 2 litrów ale przy spokojnej je¼dzie, docieranie silnika...Ogólnie fajna sprawa!
kurcze nawet fajny ten router RM 125cc widzia³em dzi¶ w sklepie nawet siedzia³em hi hi ale przerazi³y mnie te cienkie oponki zw³aszcza przód jaka¶ pomy³ka chyba.. by³y jeszcze chudsze jak WS 50 MASAKRA 125cc powinien mieæ troszkê szersze choæby jak romet Z125 albo romet K125
Opony mo¿na zmieniæ na szersze. Póki co je¿dzê na tych a¿ zedrê.
W³a¶nie kupi³em oponkê yokohama 3,5x18 za 60 z³. Tyln± prze³o¿ê na przód i gitara gra. Bêdzie lepiej ju¿ wygl±da³o...
Bede na pierwszym przegladzie po majówce to siê oka¿e. Gdybo nie to chocia¿ ty³ bêdzie szerszy...pozdro!
U nas z ty³u fabrycznie by³a opona 3,0 cala, na przód 2,75. Szersz± tyln± oponê fabrycznie ma Barton bo z tego co patrzy³em u kolegi to tam by³a 3,25 cala.
Kolejny dzieñ jazdy moim Routerkiem rm 125 (g³ównie do i z pracy) i kolejny dzieñ ogromnej frajdy! Miejskie korki ju¿ mnie nie dotycz±! Jestem znacznie szybciej w domu ni¿ samochodem czy rowerem(na skróty). Mam ok 16 km ( rowerem 13). Zawsze pierwszy spod ¶wiate³ potem spokojna przepisowa jazda 60 km/h. Super sprawa! Wkrótce drugie tankowanie. Dam znaæ ile wysz³o.Liczê na ok 2-2,5 litra. Idealny ¶rodek transportu na sezon letni!
Faktycznie Tomku teraz sprawdzi³em ty³ ma szeroko¶æ 3 przy okazji sprawdzi³em rocznik mam moto z 2011 a opona jest z 2009 my¶lê ¿e o rozmiarze 3,5 powinna wej¶æ bez problemu. Nie chcê demontowaæ centralnej stopki.
A mówisz o Routerze WS 50?? Ja mam w³o¿on± na ty³ oponê 4,1 cala i stopka centralna siedzi na swoim miejscu.
http://allegro.pl/nowa-opona-100-90-18- … 25070.html
Tutaj masz przyk³adowy link do nowej opony 100 (4,0 lub 4,1 cala, bo to minimalna ró¿nica)
110-tka te¿ powinna wej¶æ bez demonta¿u stopki centralnej:
http://allegro.pl/opona-110-90-18-metze … 64562.html
Ostatnio edytowany przez Tommy29 (28-04-2015 18:44:57)
Takie szerokie opony do Routera?!...4 cale na te felgi!?... A na przód wejdzie i zmie¶ci siê 3 calowa?
Znalaz³em kolejn± ciekawostkê. Barton Fighter Eco 125 za 3999z³. Normalnie nasz router*, tyle ¿e z pionowym silnikiem.
* Nasz bak jest niepowtarzalny, nie znalaz³em innego z takim przet³oczeniem.
---------------------------------------------
My tu mamy motorowery router WS 50, podobne do motocykla np. rometk125, ale z silniczkiem 50. Ty z kolei masz nowo¶æ z tego roku o bieda-konstrukcji router rm 125. Wspólna jest nazwa : router, czyli supermarketowa marka rometa - importera.
Jakie Tobie wejd± opony? Mo¿emy zgadywaæ. Twoje fabryczne to pewnie chiñski standard, a wiêc przednia taczkowa zedrze siê po ponad 100 ty¶. km, czyli prze¿yje 3 motorki, tylna 30 000 km.
Nie wiem po co chcesz wymieniaæ opony. Je¶li dla poprawy przyczepno¶ci, to wystarcz± markowe. Je¶li dla wygl±du i szeroko¶ci ...