Najwiêksze forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj siê! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DO£¡CZENIA- Kliknij we mnie!!
W tym miesi±cu w Warszawie , PIMOT zorganizowa³, kolejny profesjonalny crash test motocykla
Warto zobaczyæ i braæ pod uwagê fakt ¿e motocykl porusza³ siê z prêdko¶ci± zaledwie 50 kmh ....
https://www.youtube.com/watch?v=2npIwmyl1hw
Jeszcze jeden starszy filmik :
https://www.youtube.com/watch?v=j915jGu4bik
Ostatnio edytowany przez Rafal (29-05-2014 20:58:12)
No daje do my¶lenia. Jeszcze tak nie dawno zgin± motocyklista niedaleko mojej szko³y kierowca motocykla zgin± na miejscu a jego cia³o by³o podobno jak galaretka a mia³ kombinezon motocyklowy i porz±dny kask a jecha³ z prêdko¶ci± ok 70km/h tyle co nasze wyci±gaj±...
No tak , przy czo³owym uderzeniu na motocyklu przy 70 kmh szanse na prze¿ycie s± nie mal ¿e nik³e
Kombinezon , zbroje , ochraniacze , bardzo du¿o daj± przy szlifach , wywrotkach, itp, ale nie przy czo³owym uderzeniu nie pomo¿e nic ...
Na filmikach prêdko¶æ przy uderzeniu to ''tylko'' , lub ''a¿'' , 50kmh
Trzeba te¿ wzi±æ pod uwagê ¿e jad±c z prêdko¶ci± 50km/h w mie¶cie mamy wiêcej czasu na reakcje ¿eby wykonaæ jaki¶ manewr
Ale jak ci wyjedzie jaki¶ debil w aucie bo widzi pi¼dzik jedzie a ¶pieszy mu siê to wyjedzie ci nawet kilka metrów od cb mam tak przynajmniej 1 w tygodniu a ostatni raz tak± sytuacje mia³em dzisiaj ko³o stacji benzynowej.
Tak, albo jad±c spokojnie ulic± chcemy zjechaæ w lewo w prostopad³± ulicê i pomimo wrzucenia 50m wcze¶niej kierunkowskazu na skrzy¿owaniu jaki¶ debil w "tunignowanym" Golfie grzej±c grubo ponad przepisowe 50 i pierdz±c jak stary kombajn nas wyprzedza. Ju¿ 3 razy by mnie tak skasowali gdybym nie przyhamowa³ i uciek³ na bok.
Tak, to akurat jest czêsta sytuacja. I najczê¶ciej w³a¶nie kierowcy których najbardziej nienawidzê (golf, dres, 18 lat i disco polo) odstawiaj± takie rzeczy.
Ja mia³em czo³owe z jelczem m110 przy pe³ej prêdko¶ci a tylko siê podrapa³em
Wydaje mi sie ¿e jest tu ma³e oszustwo i prêdko¶æ jest wiêksza . Jak wiecie mia³em centralne uderzenie w ty³ samochodu przy prêdko¶ci przekraczaj±cej 50km/h . Nie wiem jak ale skoñczy³o siê tylko na zgruchotanej prawej rêce i pêkniêtym kasku + po³amany przód moto
Jaki¶ czas temu ko³o mojej pracy by³ taki niemi³y wypadek ,ja osobi¶cie tego zdarzenia nie widzia³em ale kole¶ z ochrony powiedzia³ ¿ebym uwa¿a³ na swoim motorku bo by³ wypadek. I okaza³o siê ¿e kole¶ normalnie jecha³ na moto prosto a z bocznej uliczki wyjecha³o autko ( chyba my¶la³/a ¿e zd±¿y) i trach motocyklista zosta³ bez nogi ale nie wiem jak z innymi obra¿eniami ja osobi¶cie mia³em ju¿ podobn± sytuacje pod marketem jadê sobie od dziewczyny prost± drog± a z naprzeciwka baba jedzie i chce skrêciæ w moje prawo na market i skrêca ( ja tylko pomy¶la³em o kur....) ale szok bo siê zatrzyma³a jednak i zostawi³a mi jakie¶ 10 cm miêdzy krawê¿nikiem a jej samochodem . Innym razem tir jecha³ pod pr±d bo chcia³ na pobocze zjechaæ to ju¿ mia³em mokro w gaciach Trzeba mieæ oczy w pupie bo w Polsce ka¿dy je¼dzi jak chce
Ostatnio edytowany przez sluzopator (21-09-2014 07:02:35)
Nie wiem czy ju¿ pisa³em o tym na forum, ale pewnie tak. Przy okazji relacji ze zlotu motocyklistów nad zalewem Sza³e ko³o Kalisza pewnie o tym pisa³em. Tak¿e tutaj chcia³em o tym wspomnieæ. Otó¿ od niedawna mo¿na kupiæ w Polsce specjalne kamizelki przeznaczone dla motocyklistów i w zasadzie maj±ce chroniæ kierowcê przed skutkami upadków. Nie bêdê siê tutaj rozpisywa³ na ten temat, ka¿dy mo¿e sam obejrzeæ filmiki i poczytaæ na stronie: www.kamizelkiochronne.pl
Co prawda cen± zaporow± dla niektórych mo¿e byæ cena, bo ca³a kamizelka kosztuje 2150 z³, ale jest wielokrotnego u¿ytku, wymiennie s± tylko naboje z CO2 które pompuj± kamizelkê. Ale to wszystko pokazane jest na filmikach. Gor±co zachêcam do zapoznania siê ze stron± i samymi kamizelkami. Je¶li dla nas jest to za drogie to na pewno mo¿na powiedzieæ innym motocyklistom przy okazji jakich¶ zlotów, albo innych spotkañ,