Najwiêksze forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj siê! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DO£¡CZENIA- Kliknij we mnie!!
W tych silnikach jeden olej smaruje wszystko.
a mo¿na kupiæ olej syntetyczny 10w40 zwyk³y czy trzeba mieæ do 4t dodam ¿e moto ma przejechane prawie 10500 km a olej mam zmieniæ po przejechaniu 10500 (od dotarcia olej zmieniam co 1500km) bo olej który kupuje kosztuje 31z³ za 1L a widzia³em olej 10w40 5L za 80z³ ale nie pisze na nim 4t. Mogê go wlaæ? Czy co¶ siê bêdzie dzia³o z silnikiem nie tak???
Jak chcesz to lej, ale raczej lepszy dla naszych silników jest pó³syntetyk i takiego ca³y czas polecam. Syntetyczny mo¿e siê okazaæ za gêsty
Niby najlepiej pó³syntetyk. Ja tam teraz je¿d¿ê na oleju od diesla i to przepalonego i te¿ je¼dzi w sumie tak samo - nie zdradzam czemu na takim musze je¼dziæ, ale aby jeszcze troche i pó³syntetyk 10w40 Mobila kupujê 5 litrów. A to, ¿e nie pisze, ¿e 4t, to nic nie znaczy, ale do 4t powinien pasowaæ elegancko