Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
W tych silnikach jeden olej smaruje wszystko.
a można kupić olej syntetyczny 10w40 zwykły czy trzeba mieć do 4t dodam że moto ma przejechane prawie 10500 km a olej mam zmienić po przejechaniu 10500 (od dotarcia olej zmieniam co 1500km) bo olej który kupuje kosztuje 31zł za 1L a widziałem olej 10w40 5L za 80zł ale nie pisze na nim 4t. Mogę go wlać? Czy coś się będzie działo z silnikiem nie tak???
Jak chcesz to lej, ale raczej lepszy dla naszych silników jest półsyntetyk i takiego cały czas polecam. Syntetyczny może się okazać za gęsty
Niby najlepiej półsyntetyk. Ja tam teraz jeżdżę na oleju od diesla i to przepalonego i też jeździ w sumie tak samo - nie zdradzam czemu na takim musze jeździć, ale aby jeszcze troche i półsyntetyk 10w40 Mobila kupuję 5 litrów. A to, że nie pisze, że 4t, to nic nie znaczy, ale do 4t powinien pasować elegancko