Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Ja mam u siebie bez oringowy 428
Podobno jest lepszy i wytrzymalszy od łańcuchów oringowych
Z własnego doświadczenia powiem ci że nie wyciąga się tak szybko , poprzednie dwa które miałem częściej musiałem naciągać
Minusem jest to że jest nieco droższy , za swój zapłaciłem niecałe 60 zł firmy RK
Poza tym ogromny wpływ na żywotność ma odpowiednia konserwacja
a jaki wolisz? możesz dać ten z oringami, tylko one są robione pod silniejsze moto, z myślą o większych przeciążeniach. u nas zwyczajny 428 lub wzmacniany 428H jak wolisz. moim zdaniem kupno oringowego łańcucha do rutka to tak jak karmienie zwyczajnego Kundla najlepszą szynką- można, ale po co?
Kundel też zasługuje na odrobinę luksusu
Tym tokiem rozumowania po co kupować olej silnikowy, skoro wystarczy ten z frytek, po co kupować lepsze opony, skoro można się ślizgać na plastikowych, po co markowa dętka, skoro co tydzień można zmieniać chińską tkaną na drutach, po co solidny kask, skoro wystarczy rowerowy - w końcu to tylko motorower i na nim jestem nieśmiertelny bo wolno jeździ i był tani.
Chiński, tani - ale wozi szanowne cztery litery i daje frajdę z jazdy. Uwielbiam podejście "skoro coś było tanie to będę ładował w nie równie najtańsze naprawdę dobre".
Jeśli Cię stać i pasuje - kup najlepszy łańcuch jaki dostaniesz. Na pewno na tym nie stracisz - więcej wytrzyma, mniej się będzie rozciągał i zużywał.
Skądś się wzięło powiedzenie "kto tanio kupuje, dwa razy płaci".
bardziej chodzi mi o to że zwykły wzmacniany łańcuch jest najlepszą alernatywą. wychodzi najlepiej pod względem cena/jakość. oczywiście nie bierzemy najtańszego, ale też używanie najdroższych rzeczy jest wg mnie przesadą. we wszystkim trzeba zachować umiar.
Kupiłem http://m.allegro.pl/lancuch-napedowy-rk … 2061.html. pasowac bedzie?