Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
bawiłem się w paincie i wyszło mi cos takiego :
Uploaded with ImageShack.us
co myślicie o tym ?
Gość
Jak już koniecznie chcesz Cafe Racer'a to obowiązkowo : Jedno lusterko chromowane, okrągłe kierunkowskazy, wydech taki jak ma KucaQ, siedzenie dla jednej osoby bez zadupka, przedni błotnik skrócony. Następnie zamontuj felgi szprychowane np. z Ogara 900 i wypoleruj cały silnik, lub pomaluj srebrzanką.
http://allegro.pl/lusterko-1szt-lewe-ch … 06558.html Takie lusterko
http://allegro.pl/kierunkowskazy-kierun … 46292.html Kierunkowskazy
Ostatnio edytowany przez Kazek (15-12-2013 18:13:36)
Kazek: jak cafe racer to MUSI byc zadupek nie ma innej opcji wedlug mnie poniewaz jak zrobi dla jednej osoby to zostanie z tyłu gołe koło
i jak wogole zrobic tak zeby bylo siedzenie dla jednej osoby i to wszytsko ladnie wygladalo?
chodzi mie konkretnie o ten model (rejestracja, swiatlo, kierunkowskazy gdzie sie podzieją?)
a Monster i tak ma chyba jakąś panne wiec nie ma innej opcji
Dokładnie tak Monti gdzie panna by siedziała ?
Do tematu-jeśli chce Ci się bawić to powodzenia,ale ja nie robiłbym z rometa cafe racera.Jednak tak jak pisałem-powodzenia i wrzucaj efekty
Gość
MontiSquad wcale nie musi, i bez zadupka wygląda lepiej.
http://vintageocd.files.wordpress.com/2 … -cb500.jpg Jak dla 2 osób to tylko ten styl <3
kazek chyba nie zauważyłeś że to nie fotka moje zumka gdyż mój już ma chromowane dwa lusterka ( nawet ładniejsze niż twoje z linku ) Szprychy też napewno nie dam
Obecnie panny już nie ma ale pewnie za chwile będzie kolejna wiec trzeba myśleć o 2 os. Zadupek trzeba dać gdyż wersje z gołym siedzeniem są mało bezpieczne ( wiecie oco chodzi , może kogoś z tyłu tyłek boleć )
Wiadome że to nie będzie cafe racer czystej krwi ale będzie zahaczać o ten styl
Gość
Monster96 Twoje lusterko jest okropne -.- Niby dlaczego nie dasz szprychy ? Mało bezpieczne ? Przejechałbyś się Fireblade 929 jako pasażer, a tam nie ma zadupka to byś zmienił zdanie co do niego. ''Twoje Zumico'' Nie ma mocy 170KM, żeby od razu zadupek wkładać dla bezpieczeństwa.
Kazek - okropne ? ładne chromowane i nie o dziwnym , kanciastym kształcie jak te w twoim linku . Nie dam szprychy ponieważ nie podoba mi się szprycha , szprychowe koła są bardzo awaryjne , szprycha to pasuje do choppera i roweru . Nie wiem jak ty ale ja jeśli bede jechał jako pasażer na zumku ( czasem tak bywa ) to nie chce po jakimś dołku zsunąć się na koło i pięknie szlifować o nie swoje 4 literki . Po zatym cafe racer bez zadupka wygląda brzydko jak każde moto bez zadupka i tyle w temacie . Bedę się starał zrobić zadupek jak na fotce wyżej .
P.S Od kiedy w FB nie ma zadupka ? Z tego co wiem i widze to jest tam zadupek jak w każdym ścigu
Ostatnio edytowany przez Monster96 (15-12-2013 19:34:32)
Gość
W Fireblade 929 siedzisz na zadupku, zadupek taki jak ty chcesz zrobić wygląda jak ten z RS przejściowej czyli kopytko*wej.Ogólne to twój pomysł co do przeróbek jest chory bo ty robisz to na ''*********l''
No jak dla mnie to taka prawda jak wyzej Kazek powiedzial Robisz to tak brzydko ze szkoda tego pokazywac... Napisales ze jestes otwarty na komentarze
spoko , narazie wszystko było robionę na szybko tylko po to by było w stanie jechać . Przez zimę będę pracować nad wyglądem bez robienia fuszerki
Miną kolejny dzień a przy motocyklu postępują kolejne prace więc " oklaski "
Dzisiaj naprawiłem mocowanie amortyzatorów - Wszystkie 4 stare szpliki zostały wybite a w ich miejsce weszły porządne śruby utwardzane .
Następnie przystąpiłem do projektowania tyłu . Będzie Caffe Na razie wszystko robię z kartonu . Postanowiłem że zrobimy go jednak na 1 osobówkę <troll> Lewa , prawa i przednia cześć jest już jakby gotowa , jeszcze została tylna część . Dodam że w ciągu najbliższych dni czeka was kolejne zaskoczenie i mega szok lecz zostawię to na niespodziankę
Teraz fotki na dzisiaj :
i spokojnie , karton jest tymczasowy gdyż łatwo bo modelować itp , nic nie jest teraz na dłubałem sobie w nosie .
Gość
Widziałem na 4T wzór zadupka z kartonu.Mam dla ciebie propozycje, nie kupuj zegarów tylko zostaw ten elektroniczny licznik z roweru, stacyjkę przenieś pod zbiornik, zmień tylne koło z np. GB Street, a jak ogarniesz te rzeczy to wtedy zabierz się za przeróbkę na Cafe Racera.
Przeciez moje koło jest takie samo , Nigdy nie dam stacyjki pod zbiornik bo po nie praktyczne i bez sensowne . Mam całą zimę na zrobienie motocyklu porządnie i profesjonalnie . Myślę że się uda
Mój temat wiec wypowiadam się nawiecej , proste . Znam się więcej od ciebie i wiem co robie . Ciekawe co ty byś robił gdybyś rozbił motor i nie miał kasy na jego remont ? Piszesz , zachowujesz się i myślisz jak gówniarz więc weź wyjdź z tego tematu bo robisz syf oraz spam . Nazwanie mnie ułomnym to obraza użytkownika forum , a za to jest przewidziana w regulaminie kara . Możesz wyrazić opinie ze coś ci się nie podoba ale pisz to kulturalnie i bez obrażania uczuć oraz godności innych . Oczywiście wybaczam jeśli ostatniego zdania nie zrozumiałeś bo twoja pisownia + twój wiek oznacza "typowy gimbus " . Miej chonor i wyjdź z tego tematu ( z forum cie nie wyprosze gdyż nie jestem moderatorem / adminem jednak z własnego tematu o moim motocyklu mogę ponieważ twoja kultura to dno i 7 metrów mułu )