Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Siemanko jak w temacie napisałem że mam dosyć tych chinoli... i właśnie chcę sprzedać routera i kupić jakąś yamahę wygląd ścig lub coś innego aby nie chinol. Jakie moto polecacie mi typu ścig. do 4600zł ?
Tylko kosiarki am6 z markowych są, nic więcej, tj. tzr, rs, af1 (nie pamiętam czy to 50 czy 125), jakieś tam derbi czy cuś, rieju, peugeot xr6 xr7.
Najłatwiej wsadź silnik od czegoś innego, nie mówię że 120 czy tam 140, ale jak chcesz markowy to właśnie am6, do którego chińskie części też są . I pamiętaj, żę markowego w sumie nie kupisz jakiegoś młodego, trzeba się liczyć z wiekiem i kosztami.
Jakbyś miał 5000 to może udałoby ci się wyrwać NSR 125/50 tak to nie <Radio Maryja ocenzurowała to niegodne słowo> się z am6
no na razie to do wydania mam jak routera sprzedam to 4600 a może jeszcze więcej dozbieram zobaczy się. CHINOL...
Jak z AM6 to tylko Peugeot XR6 za ten hajs dorwiesz i jeszcze stuningujesz.
Dlaczego XR6 ? Ładniejszy wygląd i jakość plastików niż np. w TZR.Najlepsze zawieszenie z tych "ścigaczy" 12 litrowy zbiornik paliwa z czujnikiem rezerwy.Przewody hamulcowe w stalowym oplocie, 2 tłoczkowe zaciski, soczewka H4 z przodu.Części pasują od innych Peugeotów.No i ma kute felgi Grimeca.
yamahe tzr50 do 4600-4700 to już kupi, zależy mi na dokładnie tym modelu bo kilku znajomych ją ma i nic, żadnego wkładu finansowego, wiadomo, jedynie te części co się zużywają, ale nie tak jak przy chinolu
ja ci powiem to wszystko zalezy jak trafisz jesli bedzie dobry egzemplarz to bedziesz mial spokuj a jak trafisz padlo to bedziesz gozej klol niz na chiniole (bo czesci wiele drozsze)
No niestety też często spotykam się z opinią że motorki na AM6 z rynku wtórnego w Polsce w 90% to miny. Winę tego ponosi to że głównie użytkuje je młodzież, która wychodzi z założenia że jak już jest, to trzeba zakatować na amen.
Zanim zakupiłem Routera rozglądałem się również za czymś na AM6, znalazłem ogłoszenie o Rieju RS2. Niby wszystko super, na zdjęciach też aż błyszczał. Przejechałem się prawie 50km w jedną stronę i się okazało że tylko odpicowany. W tylnej zębatce zęby miały z 1/2 swojej normalnej wielkości, łańcuch już nawet nie do końca się w nie wpasowywał. Spód silnika usmarowany był od wyciekającego oleju. Po odpaleniu coś podejrzanie klekotało w głowicy. Pięknie podziękowałem i uciekłem.
Jak już 2t to jedynie NSR może zadowoli cię CBR 125/50 mniej więcej w tej kwocie dorwiesz ładny egzemplarz. Nie będę się rozpisywał bo jak wiadomo honda to honda
Ja bym poszukał czegoś typu RS w przejściowej budzie. Z tym budżetem TZR w nowej szopie odpuść, za ładną trzeba więcej zapłacić, za znaczek się płaci jakby nie było
A1 i NSR spokojnie do 5000 się zmieści, bo one nie są dość drogie, a fajne i opinię maja dobrą nawet.
jednak ok 5100zł bede miał to tzr na pewno kupi
Nie kupuj TZR bo będziesz później żałował.Słaba jakość plastików i wykonanie oraz ta szpara między kierownicą, a czachą, do tego te lagi jak w rowerze.
Kurde jak już ma się taką kwotę to po co się przesiadać na praktycznie to samo. Jak już kupuje się drugie moto to niech będzie poważniejsze moim zdaniem powinno być to 125. Prawda jest taka że poniżej 125 moto są beznadziejne bez względu na to czy to 2t czy 4t czy Yamaha czy Romet.