Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Spróbuj pz22,powinien śmigać
Nie pamiętam czy są "chińskie" pz22, ale doskonale wiem, że markowe Mikuni VM22 (pz22) jest mega mega super i pracą i wytrzymałością, ale kosztuje ponad 220(ale moge się mylić). Powiem Wam tak, JJJJAAAAA uważam, że nie ma co przedobrzać z gaziorem, bo wtedy się przedabrza spalanie, a różnica między pz24(jeśli taki jest, już dawno nie paczałem na gaziorki) a pz26 nie będzie ogromna, poza tym że na pz26 może zalewać, ale to jest tylko MOJE zdanie.
Pobyt w szpitalu dobiegł końca . Narazie mam szwy na ręce to nie będę też szalał z naprawami , Gaźnik dam chyba 22 tak jak mówicie .
temu złomkowi i pz30 nie pomoże żart oczywiście ,ja do 72ccm brałbym 22mm ,tylko z tego co słyszalem to mikuni vm22 jest mega cieżko ustawić pod ten silnik. na pz 20 znowu narzekają ,że jest z lichego materiału i łątwo puszcząją gwinty ,a nawet pękają mocowania cieżkie życie jest chińskiego tunera
ale też należy pamiętać ,że w tych silnikach można wycisnąć sporo z układu paliwowo dolotowego,więc ja bymbrał 22mm
Ostatnio edytowany przez speeder (06-10-2013 07:59:41)
Dla nie świadomych speeder też ma fazy hejtowania dla żartu
Num gwint to w moim pz16 już zjechałem To co brać synek chińskie pz20 ? a jest chińskie pz 22 ? xD bo miku chyba ciut drogie
Chyba nie ma pz22 chińskiego, przynajmiej na allegro
kurcza , mikuki troche drogi A używanego miku nie chce bo wiemy jak to jest z używanymi xD . To chyba dam pz20
Gość
Dzięki kucaq
To taki pz22 bym dał i myślicie że dobrze będzie latał ?
I jak tam? Dalej ci faluje?
obecnie nic nie robię gdyż mam szwy na ręce
Aha a mam takie pytanie u ciebie to falowanie zaczęło od razu po zmianie cylka czy wcześniej już było a może później? Bo ja jak jechałem do serwisu to było wszystko ok. nic nie przerywał nic. Zmienili mi cylek(byłem przy tym jak zmieniali) i od pierwszego odpalenia na 72cm3 od razu tak przerywał. Tylko u mnie troche inaczej to się objawia. Jutro może wstawie filmik i zobaczysz
No właśnie po włożeniu 72 działał dobrze przez rok , teraz po wymianie uszczelek głowica-cylinder-karter oraz czyszczeniu gaziora się tak porobiło
dodam że Dzisiaj założyłem Nowy kranik paliwa , nowy przewód paliwowy , nową świecę , nową fajke i zalałem nową benzyną . Moto nadal faluje lecz pojawił sie nowy objaw , gdy zdjąłem filtr powietrza , był on w srodku wilgotny od benzyny a gdy odpaliłem moto bez filtru , chodził ładnie lecz nadal falował i tu coś dziwnego , dymi z filtra powietrza I pytanie co robić
Gość
Na 4t cCi odpisałem co może być przyczyną
A wizualkę cos ogarniasz?
Nie mam czasu narazie ani chęci jakoś by iść i rozebrać głowicę , wizualkę też narazie niechce mi sie robic , nie mam pomysłu chce by pierw to to jeździło