Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Witam. Mam w planach wymianę cylindra i głowicy na 110ccm oraz wału przystosowanego do tej pojemności. Jak dużo wzrośnie moc i na jaka zębatkę zdawczą wymienić (ile zębów?) ??
Ostatnio edytowany przez BosskiRoman (15-08-2012 17:07:04)
Wydaje mi się, że wogóle nie warto wymieniać cylindra (napisałeś, że wał też), bo pojeździsz,pojeździsz i zacznie się wszystko sypać. Cały silnik jest przystosowany na 50ccm, nie ma co go powiększać. Już lepiej kupić cały 110. Takie jest moje zdanie i mogę się mylić...
Nie lepiej kupić cylek 72ccm??
Cylek 72ccm - ok, ale co za nim idzie : wymiana wału i czegos tam jeszcze, kiedyś o tym czytałem na necie
Co się może np posypać na 110ccm ? Skrzynia?
Cały moto;)
Nie sądzę...
O żesz kurde;d ślepy jestem;d sorki, ale myślałem, że Ty chcesz silnik 110 kupić hhaha;d Ale się spaliłem^.^
Czytaj uważnie następnym razem.
To jaką zdawczą założyć ilu zębową ??
Na początek po co Ci 110? "huh" po drugie, wymiana na 110 łączy się z wymianą wału na 110, a nie wzmacnianego... Cylinder i głowica, ale to chyba logiczne. Po za tym jeszcze szpilki i łańcuszek rozrządu.
Co do kogoś, że lepiej kupić silnik 110 to nie masz człowieku najmniejszego pojęcia o tym co piszesz... A jak nie wiesz to nie pisz.
Wiem że wał ze 110 ccm silnika. A z łańcuchem rozrządu to jak dłuższy i grubszy trzeba??
MrGizmo napisał:
Co do kogoś, że lepiej kupić silnik 110 to nie masz człowieku najmniejszego pojęcia o tym co piszesz... A jak nie wiesz to nie pisz.
Jeżeli to było do mnie, to napiszę jeszcze raz: Pomylił mi się cylek z silnikiem;)
To byłem ja, to nie tylko moje zdanie, ale także mojego majstra. No cóż... zdania są podzielone, każdy ma prawo myśleć inaczej i ja to rozumiem (nie chce wszczynać wojny, bo nie na tym mi zależy).