Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Ok czyli z gaziorem będzie wszystko ok , teraz stożek ,jaki polecacie olej do filtrów?
dziś mi przyszedł gaźniczek ,ale kurcze nie wejdzie zawadza o rozrusznik , czy można gdzieś kupić wyższy kruciec?
próbowałem bez podkładki brakuje już bardzo niewiele ,ale jednak brakuje ;/
No kurda poważnie mówię ujostwo zawadza o rozrusznik bez podkładki o jakieś 2 mm jutro z piłuję troszkę gaźnik i rozrusznik i na ''chama'' powinno wejść .
Szczerze to kiepski pomysł z piłowaniem, to dość dokładnie musi przylegać. A jaki Ty masz cylinder? Bo mi to pasuje przy 124 ccm, ale jak masz 72 to faktycznie może być problem ... Ja ostatnio kopiując pomysł MrGizmo odwróciłem króciec o 180 stopni - z tym że musisz mieć filtr inny niż fabryczny .
Mi z tego co pamiętam wchodziło i normalnie tylko nie pamiętam czy na standardowym króćcu czy na tym który mam teraz. Odkręć króciec i na papierze ściernym o drobnej granulacji na płaskiej powierzchni zetrzyj trochę
Próbowałem odwrócić kruciec o te 180 stopni gaźnik wszedł ,ale filtr się nie zmieści zawadza o ramę , gaźnik założyłem odppalił podregulowałem trochę obroty ,zrobiłem rundkę wokół domu bez filtra i na małych obrotach go muliło ,ale myślę ,że to kwestia filtra i regulacji , mam prośbę może ktoś rzucić fotkę ,jak u was wygląda ten gazior?
I jeszcze jedno pytanie czy dysze w zbiorniczku pływakowym się w jakiś sposób reguluje?
sory nie doczytałem pytania
mam 72cc.
To o ile się nie mylę to cylinder jest krótszy niż ten w 107/124 i stąd Twój problem. U mnie wygląda to tak jak na zdjęciu
http://img826.imageshack.us/img826/4158/14082012102.jpg
Ostatnio edytowany przez Mamut (14-08-2012 18:34:14)
kurde ja pojutrze założę jeszcze raz PZ26 i zobaczycie jak jest u mnie . U mnie do zetknięcia gaźnika z ramą brakuje jakieś 4-6cm ,a u Ciebie jest duuużo niżej ;/