Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Gość
A ta gwarancja ze tak powiem to jest naprawdę dobre warta moim zdaniem
to fajnie , teraz tylko z niecierpliwością czekam na części
Mam nadzieję ,że w następnym tygodniu dotrą
A mam jeszcze pytanie jaki lejecie olej i co ile go przy docieraniu wymienić?
EDIT:
I pytanie do was bo po zmianie cyla nie jeszcze nie grzebałem w gaźniku mówcie mi co mam zrobić ,aby jego osiągi były zadowalające Gizmo mówiłeś ,że masz zmodzoną 72cc co wymieniłeś/przerobiłeś?
Ostatnio edytowany przez AngelOfSpeed (27-07-2012 18:33:00)
Z podstaw? Gaźnik PZ26, ale tylko w połączeniu z tłumikiem przelotowym i ja dodatkowo rurę wydechową od cylindra do puszki mam o większej średnicy. Powiększone kanały w głowicy, powiększone kolanko dolotowe i ogólnie mam odwrócone o 180 stopni, bo specjalnie dokupiłem od innego moto. Delikatnie splanowana głowica dla podniesienia kompresji. Oczywiście kanał wydechowy jest wypolerowany na lustro a dolotowy tylko delikatnie przepolerowany.
Co do wymiany oleju podczas docierania to pisałem już kilka razy co ile i jaki
Łoo kurde ,a lepiej kupić PZ26 czy lepie samą dyszę ? Ile twój router teraz pociska ?: DD
Jutro się wezmę za polerowanie gardziela podobno coś pomaga
EDIT:
I czy możesz mi powiedzieć jak i czym wypolerować kanały i jak splanować głowicę?
Ostatnio edytowany przez AngelOfSpeed (27-07-2012 21:16:06)
Splanowanie głowicy to zajęcie dla ludzi zajmujących się tym. Polerowanie kanału to drobny papier wodny na wałeczki do dremela i jazda, później taki sam wałeczek z filcem i różnymi pastami polerującymi i znów jazda.
Mój obecnie wg wskazań GPS maksymalnie osiągną 102km/h, ale jest to piłowanie i najlepiej dla moto jedzie się tak w granicach 80-85km/h.
Czyli miałbym iść do tokarza czy do kogo?
A jak zrobić lepszy przelot w tłumiku?
Odcinasz końcówkę czyścisz wszystko aż do samej rury, wstawiasz rurę perforowaną o średnicy wewnętrznej około 30-40mm (należy ją wspawać na początku i końcu tłumika czyli potrzeba jeszcze 2 kręgów blachy o zewnętrznej średnicy takiej jak wewnętrzna tłumika i wewnętrznej jak zewnętrzna rury perforowanej). Wokoło tego napychamy wełny mineralnej i spawasz wszystko z powrotem do kupy.
Do planowania potrzebna specjalna frezarka. Poszukaj w okolicy ludzi zajmujących się renowacją głowic.
ok a ile kosztuje takie planowanie głowicy?
EDIT:
Znalazłem takie ogłoszenie http://www.pkt.pl/s/widna_gora/10040176 … 348DACE319
czy ten gość wykona planowanie głowicy?
http://allegro.pl/gaznik-pz26-chincki-c … 20589.html ---> czy ten gazior będzie dobry ?
Gizmo masz jakieś fotki jak ten tłumik wygląda od środka bo nie za bardzo zrozumiałem o co chodzi
I czy można się objeść przy szlifowaniu bez papieru wodnego tzn zrobić ten sam zabieg ,ale np wałeczkiem z tą taką różową szorstką powłoczką ?
I od jakiego moto masz kruciec ?
P.S chcę zrobić wszystko podobnie jak ty dlatego ,że jak się popsuje to będzie na Ciebie
<żarcik taki>
Ostatnio edytowany przez AngelOfSpeed (28-07-2012 17:05:12)
2 TAK na początek Nie wiem ile zapłacisz, ale standard w głowicy 1 cylindrowej to jakieś 20zł za 1 milimetr.
Nie wiem jak będzie Ci się szlifowało czym innym, bo ja robiłem to tak a nie inaczej i mogę się wypowiadać na temat tego sposobu. Króciec mam nie wiem od czego, bo wziąłem go ze sobą i dobrałem w sklepie.
Zdjęć nie mam ale jest podobna operacja opisana tu na forum w tutorialach. Ja wyciąłem wszystko z wewnątrz zostawiając pustą puszkę, wstawiłem perforowaną rurkę której ostatnie 5-6cm nie jest perforowane. Ta końcówka wystaje z tyłu. Resztę wypełniłem wełną mineralną.
Jeździłem na takim tłumiku kawałek czasu. Obecnie mam puszkę pospawaną od zera, bo wymieniłem rurę na większą średnice
a ile trzeba mm trzeba splanować głowicę? Jak zawiozę ją do tego gościa to sam ''szkilet''? nie wiem jak to nazwać czy może być uzbrojona?
Jak dasz uzbrojoną to on policzy za rozłożenie i złożenie więc nie warto A splanować ile? Ot dobre pytanie ja wykonałem to sam i planowałem do momentu aż miałem komprechę taką jak chciałem. Ogólnie o 0,5-1 mm można planować, a dalej to trzeba sprawdzać. Ja planowałem po troszeczku i sprawdzałem czy nic nigdzie nie haczy.
Ok już wszystko zrobione jedynie o gaźniku zapomniałem byłm dziś u siebie w sklepie niestety nie mają PZ26 zamierzam kupić tego:http://allegro.pl/gaznik-japan-romet-zetka-125-zipp-manic-tribe-pz26-i2527396172.html#tabsAnchor
Czy rozstaw osi będzie pasował do gardziela naszego routera?