Najwiêksze forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj siê! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DO£¡CZENIA- Kliknij we mnie!!
Obrazek znalaz³em w sieci ale tak faktycznie wygl±da . Nadmieniê ¿e jest to rocznik 2017 ( nówka sztuka obecnie 1,5 km na liczniku )czyli taki jaki chcia³em (zjecha³em kraj za u¿ywanym WS-em ,powiem tak -szkoda czasu na z³om i kanciarzy- opis brzytwa a real gruz ), bez komputera i wtrysku co do koloru... nie mia³em ju¿ innego wyj¶cia jak braæ to co by³o i tak mia³em farta ¿e kupi³em w Warszawie i nie musia³em ¶migaæ po Kraju.
Po mie¶cie nic lepszego nie potrzeba a je¶li chodzi o potencja³ wizualny to jest spory , je¶li chodzi o tuning mechaniczny , to wyros³em ju¿ z uzale¿nienia jakim jest prêdko¶æ i nie krêci mnie to ju¿ , za wiele widzia³em. W tej kwesti skupie siê na brzmieniu i na wygl±dzie.
CDN... kiedy mu siê lepiej przypatrzê i wtedy napiszê co zrobiê z tym BRZYDKIM KACZUCHEM.
19.03.2020
Rozebra³em go troszkê z ciuchów i ogarnê³o mnie przera¿enie. Jak mo¿na wydaæ tak nie poskrêcanego sprzêta. Uruchomi³em go na kilka minut -ech niech pochdzi trochê... lampa tylnia mi wypad³a , roz³±czy³y siê biegi na ¶rubkach przy nodze , kanapa lu¼na... silnik lu¼ny po 10 minutach pracy, nawet nie my¶lê jakiej piany bym dosta³ jad±c w i utykaj±c w jakim¶ polu... mam ju¿ zarys co dalej- ale to nastêpnym razem CDN ...
22.03.2020
A wiêc tak wygl±da moja decyzja i w/g kolejno¶ci co zrobiê a jest tego sporo i jak podliczy³em - wyliczy³em tak na "OKO" ¿e do wydania mam tyle , ile wyda³em na sam± maszynê... jedni siê popukaj± w czo³o i maj± racjê ale kto jest tak naprawdê normalny do koñca...
- podnó¿ka aluminiowa srebrna z aluminium a wysuniêciem przód / ty³ kierownica 2 cm /2 cm (zamówiona ale-drogo)
- tylnia lampa led od k 125 i (pasuje jedynie gwint jest wiêkszy + nakrêtki -zamówiona ale-drogo)
- kierunkowskazy led 4 szt od k 125 i ( zamówione ale-drogo)
- przerywacz elektroniczny kierunkowskazów led od k 125 i lub podobny (zamówione ale-drogo)
- lampa przód certyfikat h4 te¿ od k 125 i (zamówione ale-drogo)
To jest pierwsza transza zamówienia , tego co chce zmieniæ - a powinno byæ od razu przez producenta wsadzone i zamontowane... . CDN
06.05.2020
Muszê pochwaliæ siê z³apaniem zaj±ca... a tak powa¿nie zaliczy³bym o ma³y w³os glebê przez b³otnik- wlaz³ mi na ¶ruby silnika po najechaniu jakie¶ dziury i bach ,zablokowa³o kierownice - to siê nazywa fart. Nic siê nie sta³o , jedynie na mocowaniach z³ama³ siê na pó³ przedni b³otnik i trzeba by³o rêcznie go wy³amaæ bo tar³ o oponê. Tak sobie my¶lê ¿e albo by³ z³e za³o¿ony lub ten typ tak ma i trzeba bêdzie co¶ wymy¶leæ.
W przysz³ym tygodniu bêdê mia³ czas to usi±dê i napisze co zmieni³em i ile to jest to warte je¶li chodzi o przydatno¶æ i jako¶æ- wykonanie. cen nie bêdê podawa³ bo GENTELMENI o kasie nie rozmawiaj±
Ostatnio edytowany przez Tomasz (06-05-2020 18:18:24)
Tomasz napisał:
zaliczy³bym o ma³y w³os glebê przez b³otnik- wlaz³ mi na ¶ruby silnika po najechaniu jakie¶ dziury i bach ,zablokowa³o kierownice - to siê nazywa fart. Nic siê nie sta³o , jedynie na mocowaniach z³ama³ siê na pó³ przedni b³otnik i trzeba by³o rêcznie go wy³amaæ bo tar³ o oponê. Tak sobie my¶lê ¿e albo by³ z³e za³o¿ony lub ten typ tak ma i trzeba bêdzie co¶ wymy¶leæ.
Zdarza siê, niestety. Przy seryjnym silniku mia³em to mo¿e ze dwa razy przy ostrym hamowaniu. Pó¼niej, przy wiêkszym silniku, by³o jeszcze gorzej.
W moim wypadku pomog³o skrócenie b³otnika i dolanie oleju do lag. A ostatecznie wymiana b³otnika, kiedy ju¿ po³ama³ siê tak, ¿e nie by³o jak go sk³adaæ.