Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Mógłbym prosić o instrukcje regulacji ww gaźnika?są tam 3 śrubki, kręciłem tylko tą śrubką ze sprężyną i jest chyba ona od obrotów bo zmniejszylem nią trochę obroty.Rutek spalił mi cały bak na 300 km przy lifanie 120.
Ostatnio edytowany przez sluzopator (21-09-2015 18:34:12)
Srubę po prawej wkręcasz na maksa i wykręcasz o półtora obrotu jak będzie źle to wykrecasz po pół obrotu aż nie będzie równo chodził następnie śrubą ze sprężyną ustawiasz obroty i tyle
Ostatnio edytowany przez piotek1919 (22-09-2015 14:35:16)
A najpierw podkrecic obroty na luzie? Czy zostawić jak jest?a tą dolną śrubke zostawić w spokoju?hehe . dzięki wielkie:-)
Sluzopator ten gaźnik reguluje się tak samo jak inne spod znaku PZ , tyle że śrubki od regulacji są inaczej umiejscowione , ale zasada jest ta sama
regulujemy mieszankę i ustawiamy wolne obroty
Jest jeszcze jedna sprawa masz molkt 26 mm,czyli kruciec też powinien byc 26 mm i otwor w głowicy również.Jesli nie są w tym wymiarze gaźnik taki nic nie da a może spowodować sklaplanie sie paliwa przy wlocie do glowicy,nieprawidłową prace oraz wieksze zuzycie paliwa.
kruciec mam 26 mm także ,wykręciłem świece i cała czarna była.