Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Witajcie, wszyscy posiadacze pojazdów dających radość typu Router WS50 i podobnych.
Jestem posiadaczem Routera WS50/yx140 który to od roku daje mi dużo frajdy, a czasami doprowadza do szewskiej pasji. Zasadniczo lubię paprać się w smarach jeżeli są z tego efekty, więc taki pojazd mi odpowiada.
Mieszkam w Knurowie k.Gliwic (woj.Śląskie) i mam nadzieję poznać na tym forum osoby z okolicy i nie tylko, które o swoje maszynki dbają samodzielnie w celu wymiany informacji na ich temat.
Pozdrawiam Arek.
Witam.
Witaj Arek. Niedawno zaopatrzyłem swojego Routera WS 50 z rocznika 2011 w silnik yx140. Mam nadzieję że sprawi się lepiej niż poprzednie chińskie silniki co miałem (50-tka i 110-tka) chociaż i tak przejechały niemało bo 50-tka zrobiła prawie 17000 km a 110-tka coś ponad 12600.
Witaj, u mnie poprzednio było BTS 110cc nowy kupiony w sklepie , istne źródło wibracji na świecie. Dwa razy w miesiącu szpilki od wydechu (do momentu zmiany z M6 na M8), dwie kompletne góry silnika i łańcuch rozrządu wyluzował po 3000km, a w sumie silnik miał zrobione ok 7000. YX140 z dolnym rozrusznikiem, ma na razie ok. 700km nabite i co mnie cieszy !!!zero!!! wibracji, gdyby tylko nie te męczarnie z regulacją PZ26 . Ale to już "chyba" opanowane, zobaczymy w trasie. Pozdrawiam
Ja na yx140 pierwsze co zauważyłem to własnie brak wibracji, dopiero tak od 6000 rpm się zaczynają. U mnie 110-tka trochę dłużej pożyła i to bez remontów żadnych, jedynie raz uszczelka między korpusem silnika a cylindrem a później uszczelniacze na wałku zdawczym. Łańcuszka rozrządu nie miałem wymienianego a zrobiłem na 110-tce coś koło 12600 km. Mój yx140 ma na razie zaledwie coś koło 300 km, bo musiałem kupic węże do chłodnicy a nie chciałem ryzykować dalszych wyjazdów. Teraz przebieg dość szybko powinien rosnąć