Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Witam, jestem nowym użytkownikiem forum i motoroweru Router WS 50 z 2011 r Kupiłem Routera 11.09.2015r za 850 zł, z ubezpieczeniem ważnym do 2016 i przeglądem do 2017 i przebiegiem 2750km. Braki które były lub nadal są to:
- brak przedniego błotnika(kupie gdy będe miał okazje)
- brak diekielka zębatki(już założony)
- brak akumulatora(kupie przy najbliższej okazji)
- brak oryginalnych zegarów(kupione zostaną przy okazji kiedyś tam )
Hmm z braków to było by tyle
Wymieniłem w nim olej(Mobil Extra 4T syntetyk 10w40) )
Zrobiłem nim już 127km i nic narazie nie wskazuje aby coś się działo lub będzie się dziać. Moje plusy i minusy jak do tej pory:
+ zalałem za 25zł zrobiłem 127km i nadal mam paliwo
+ pali na max 3 kopy
+ światła, kierunki, klakson, podswietlenie zegarów itd działa bez akumulatora
+ v max
- słabe przyśpieszenie
- drgania
- brak schowków
- brak akumulatora przez co musze palić z kopnika zamiast użyć rozrusznik
- gdy zimny nie trzyma obrotów(jak sie nagrzeje ładnie cyka)
Plany związane z tuningiem/zmianami:
- brak tuningu, zostaje przy orginale
- założyć orginalne zegary
- zakupić i założyć przedni błotnik
- kupić akumulator
EDIT -dodane zdjecia
Ostatnio edytowany przez bujakmateusz (15-09-2015 17:09:38)
na to że słabo przyspiesza to nic nie poradzi, zostaje tylko zmiana na 72. Z tego co słyszałem można założyć głowicę od 60ccm do 50ccm cylindra i niby coś to daje, być może to pogłoski nie wiem.
Dodaj zdjęcia jak możesz
Spoiler:
Dodam jutro gdy zrobię pare zdjęć A propos 60ccm lub 70ccm nic nie będe zmieniał, zostaje przy orginale ale dzieki za rade
Ostatnio edytowany przez bujakmateusz (14-09-2015 18:18:28)
Jak na 4-letniego Routera to przebieg naprawdę malutki. Ja przez 3 lata na fabrycznej 50-tce zrobiłem coś ponad 16700 km. Od czasu kupna mój Router przeszedł szereg zmian i już niewiele z Routera w nim zostało No ale czasem frajdą samą w sobie jest różnorodne kombinowanie i modzenie
u mnie wszelkie zmiany służą temu aby z Routera zrobić taki trochę enduro-turystyczny
nie wiem jak to wygląda w oczach innych ale byłbym wdzięczny również za Twoją opinię
Widziałem Twojego Routera na PolskaJazda, i moge powiedzieć że podoba mi się wszystko poza szybką ale to chyba kwestia gustu. Ile dałeś za ten silnik?
Co do tego przebiegu to proponował bym brać na niego poprawkę , tym bardziej że nie ma on oryginalnych zegarów i rzeczywisty przebieg może być trzykrotnie większy
, no ale co tam przebieg , najważniejsze że udało się go niedrogo kupić i jeździ
Bezawaryjnego użytkowania
Co do przebiegu to raczej orginalny, bo z umów wynika że najwięcej kilometrów nakręcił 1 właściciel(1900km z hakiem) a pozostali reszte, sumując wszystkie wychodzi te 2750km z hakiem, ale wazne ze jezdzi i byl dosc tani
Obecnie szybę mam inną. nie wiem czy stawiałem tam nowe zdjęcia, z tą co teraz mam. A za silnik dałem 926 zł już razem z wysyłką.