Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Mam panowie do was pytanie, ostatnio kupiłem sobie gazior 22mm (zssaniem na linke) i jest w nim pewna rzecz która mnie zastanawia otóż jest otwór/kanalik do którego był doczepiony wężyk gumowy. Daje zdjęcia i czy ktoś wie co to jest i do czego to służy?! Jest on połączony z małym otworem od strony dolotu powietrza i nie mam pojęcia co z tym zrobić To jest to miejsce z tym kawałkiem wężyka(zostawiłem tylko kawałeczek)
Ostatnio edytowany przez Montii (09-09-2015 16:24:45)
No właśnie ciekawe, w poprzednim było coś jakby zaworek przez który wyciekało paliwo prosto na gaźnik przez co z czasem robił się cały w osadzie z paliwa i kurzu Hmmm rzeczywiście może być to od przelewu ale może ktoś jeszcze dysponuje inną wiedzą?
Możesz mieć wężyk, możesz go nie mieć, ale lepiej założyć to kurz będzie miał trudniejszą drogę, aby dostać się do komory pływakowej. Ja u siebie też taki mam, jak zdejmę gazior i go przekręcę trochę mocniej na bok, to ucieka też tamtędy paliwo.
Kolega wyżej dobrze mowił, że jest to odpowietrzenie komory pływakowej, ale jednocześnie jest też przelewem
Możesz tak zostawić , ja w gażniku PZ26 też mam ten kanalik i nie mam tam żadnego wężyka
ufff to kamień z serca bo myślałem że ma to coś wspólnego z recyrkulatorem spalin ale to nie ma ze sobą nic wspólnego przecież Dziękuje serdecznie i uważam temat za zamknięty.