Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Właśnie zastanawiałem się, że może być coś z wydechem. Czy sam widziałeś to zwężenie, czy to tylko gdybanie?
Nic do tego niema kolanko,bardziej sam tłumik,raczej jego środek.Tylko przy pojemności 50 cc nie odczuwalne to jest.Przy większej pojemności może on blokować jednak silnik.
Echh, te naklejki są nic nie warte. Miałem taką okazję i sprawdziłem. Mam 13/52 >
Piotr, może powiedz czego oczekujesz od Routera, już po dotarciu, czy lepszego przyspieszenia czy może aby podnieść trochę prędkość maksymalną, ale kosztem przyspieszenia. Wtedy będziesz miał dłuższe biegi i mógł jechać na niższych obrotach przy powiedzmy 4 biegu (silnik za to podziękuje ). W razie czego to możesz spróbować dać na przód zębatkę 14 z. Wydłużysz trochę biegi i nie będziesz musiał kręcić go na wysokich obrotach.
Zdaję sobie sprawę z efektów zmiany zębatek w obie strony, przeszkadza mi ten hałas przy 5k+ obrotów. Myślałem nad 14z, ale takiej dedykowanej routerowi znaleźć nie mogę. Czy z jakiegoś innego modelu będzie dobra?
Ostatnio edytowany przez RouTerracan (24-04-2015 18:45:10)
To jedne z najbardziej popularnych zębatek zdawczych na allegro , chyba większość pojazdów z silnikiem fmb ma te same zębatki ,
Poszukaj zębatki z interesującą cię ilościa zębów na łańcuch 428 i wałek z frezem 14/17 mm , myślę że na pewno coś znajdziesz
http://allegro.pl/derbi-senda-py5-naked … 26957.html
Powinna pasować, prawda?
Moj ws50 z rocznika 2012 miał blokadę na tłumiku
siema, zmieniłem moduł na "odblokowany", niestety nie widzę różnicy.
Na module jest niebieska kostka z małą żółtą śrubką, może trzeba pokręcić...?