Najwiêksze forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj siê! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DO£¡CZENIA- Kliknij we mnie!!
Cze¶æ, ostatnio w mojej g³owie narodzi³ siê pomy³ aby za parê lat kiedy bêdê ju¿ musia³ mieæ samochód mieæ jakiego¶ klasyka po prostu lubiê ich budowê. Przyda³o by siê kilka kryteriów, hmm no to np samochód który obecnie jest dosyæ tani, musia³bym nim je¼dziæ na codzieñ wiêc w miarê bezawaryjny i ma³o pal±cy najlepiej aby da³o siê za³o¿yæ LPG pewnie bêd± to propozycje lat 90 gdzie samochody z tamtego okresu raczej ³atwo zagazowaæ. no i chyba tyle
A no i jedno pytanie bo, w domu mam seicento pierwszy samochód taty potem mamy i mo¿e mój? Tata jest pierwszym w³a¶cicielem i tak my¶lê czy ten samochód mo¿e byæ kiedy¶ czym¶ wiêcej ni¿ tanim wozid³em?
Moja propozycja to Mercedes W124: bardzo tani, klasyk, z elektronicznym wtryskiem ³adnie siê gazuje,dobrze wyposa¿ony,³adna linia,dobrze siê prowadzi. Jak wiadomo samochód legenda, który odwiedza warsztat raz na 5 lat mimo ¿e wcze¶niej mia³ 3 w³a¶cicieli w Niemczech i 5 w Polsce a licznik ju¿ siê raz przekrêci³
Co do popularnego "cieniasa" moim zdaniem jego ¿ywot bêdzie skoñczony na z³omie jak i ca³ej reszty tych samochodów. Jest tanim wozid³em i do koñca nim raczej zostanie. Wiadomo ¿e mo¿na go trzymaæ 20 lat w stodole tylko ¿e jaki to bêdzie mia³o sens?
Mercedes hmm szczerze mówi±c podobnie jak z BMW kojarzy mi siê to z bardzo drogimi czê¶ciami, oraz raczej sporym spalaniem. Nie zbyt on mi siê widzi poniewa¿ mam jego obraz jako zrobionego tanio a je¶li tanio kupiony to dobre zawieszenie bêdzie kosztowa³o fortunê. Ale mogê siê myliæ?
Jak chcesz i¶æ w mega klasyk to du¿y fiat,fajny wóz ka¿dy zna,nastêpny na mojej li¶cie vw golf ale druga generacja,³ada albo ¿uk hehe.
To trafi³em stary hehe
W³a¶nie ReallY nie powiedzia³e¶ z jakiego kraju najchêtniej chcia³by¶ autko Z polskich dorzuce od siebie Syrenke 103 lub 105 ale lepsza 105 Na klasyka siê ¶wietnie nadaje.
i nie podales ceny
Ja wole japonce bo sa z natury maloawaryjne i mozesz poszukac mazdy MX5, toyoty MR2, Nissana 100NX, mitsubishi colt GTI
Kolega kupi³ VW Jettê za 500z³, poprawia ró¿ne rzeczy i twierdzi ¿e tanie auto w eksploatacji i ma³o awaryjne, a do tego stary klasyk. Sam za³o¿y³ otwierany dach jak w citroenie CV (ca³y dach) i bardzo ¶wiec±ce felgi 18" (Porsche).
Dzi¶ pojechali¶my na spot, jechali¶my z przodu kolumny, otworzy³em dach i filmowa³em z góry:
https://www.youtube.com/watch?v=2jemXJm8qCo
Szczerze mówi±c to czy to japonia polska czy wschód to mi bez ró¿nicy, cena no có¿ samo kupno ok 5-8 k z tym ¿e takiego golfa czy fiata chcia³bym upiæ do 2k a za resztê chocia¿ zawieszenie zrobiæ.
Syrena, nie wydaje mi siê abym móg³ tym je¼dziæ na codzieñ, a o to przedewszystkim mi chodzi kupiæ lekkiego trupka do³o¿yæ od razu aby tym jako¶ jechaæ i stopniowo odnowiæ.
Ostatnio edytowany przez ReallY (28-03-2015 21:58:46)
Wiem Syrenka to s³aby wybór zw³aszcza ¿e to 2t no i ju¿ swoje lata ma i jak to jest ze starymi autkami (szczególnie z Polski) ¿e potrafi± zrobiæ psikusa
ReallY a ty chcesz tym samochodem normalnie na co dzieñ je¼dziæ?
Ja kupilem mazde MX3 autko fajne nie awaryjne ladnie wyglada i w dobrym stanie kupisz za 3.5k pali mi w gazie po miescie do 13l LPG i okolo 8l benzyny na trasie zeszlem w gazie do 7l co mnie samego zdziwilo jest wygodne czesci sa tanie (tansze niz do golfa) i juz jest to tzw. young timer wiec jest bardzo duza szansa zeby zostal klasykiem
P.S. zdjecie jest z innego forum (mazdaspeed)
Monti, tak chcia³bym tym normalnie np. do pracy jechaæ o ile bym ju¿ mia³ jak±, no i zale¿y jak sytuacja z seicento siê rozwinie bo mo¿e nim do roboty a tym klasykiem na jaki¶ zlot czy na imprezê co¶ takiego Jak na razie jestem w merce nastawiony szczególnie te legendarne
Do syrenki wk³adasz silnik od citroena robili to ju¿ za demoludu jak komu uda³o siê dojechaæ do francji. Podejrzewam ¿e spokojnie by¶ zmie¶ci³ od citroena c15 syrena ma ramê i napêd na przód. Polecam Ci te¿ fiata 126 ale w wersji Bis ju¿ teraz rzadko go spotkaæ a poniewa¿ silnik ch³odzony ciecz± da siê ³atwo zagazowaæ.
Cesio, propozycje które poda³e¶ nie s± zbytnio przystosowane do moich wymagañ gdzie samochód powinien byæ bezawaryjny
Macie mo¿e jeszcze jakie¶ propozycje?
Ostatnio edytowany przez ReallY (05-04-2015 10:11:30)