Najwiêksze forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj siê! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DO£¡CZENIA- Kliknij we mnie!!
Witam !
Mam ma³y problem. Rometem je¿d¿ê oko³o tygodnia i niepokoi mnie to ¿e gdy jadê mniej wiêcej 40 km/h po równej drodze to zaczyna mi ko³ysaæ Motor (góra-dó³). Zdaje mi siê ¿e opona jest jaka¶ trefna bo jak patrzê z góry podczas jazdy to wygl±da to tak jakby by³o ko³o scentrowane ale ko³o jest proste Nie wiecie mo¿e czy da siê jako¶ t± oponê wyprostowaæ czy trzeba now± kupiæ ?? Z góry Dziêki
Je¿eli z du¿ym impetem "zaliczy³e¶" jaki¶ krawê¿nik to mog³e¶ poprzerywaæ osnowê opony. Wtedy do wymiany. Spróbuj wypu¶ciæ powietrze i poprawiæ u³o¿enie opony, ale mi to wygl±da na jej uszkodzenie.
Najpro¶ciej podnie¶æ przód moto i zakrêciæ ko³em. Je¶li popatrzysz siê z boku i felga chodzi równiutko, a opona jajo to tak jak wy¿ej napisane mo¿na spu¶ciæ powietrze i próbowaæ u³o¿yæ, a jak nic nie da to zrzuciæ oponê i zobaczyæ dêtkê. Je¶li i ta bêdzie dobra bez ¿adnych wybrzuszeñ to wymiana laczka Cie czeka.
Na pewno to nie jest z mojej winy bo tak ju¿ by³o od nowo¶ci. Jak zakrêci³em ko³em to samo ko³o sz³o równo a opona JAJO Powietrze te¿ spuszcza³em i nic nie da³o Ale zobaczê jutro jeszcze t± dêtkê
A nie wiesz mo¿e ile taka opona bêdzie kosztowa³a ??