Najwiêksze forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj siê! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DO£¡CZENIA- Kliknij we mnie!!
Pytanie stare jak... te motocykle. Wiele zale¿y od osobistego upodobania, Honda powinna mniej spaliæ, do tego jest mniej awaryjna ale za to ma mniejsze osi±gi od RS. Aprilia jest te¿ wymiarowo wiêksza wiêc bardziej przypadnie do gustu osobom wysokim.
Ja wybra³bym RS.
NSR - ³adniejsza, mniej spali jak kolega wy¿ej wspomnia³ i podobno rzadziej siê robi remonty, ale za to ma ciut mniej mocy
RS-brzydsza przynajmniej dla mnie no i mniej op³acalna
NSR - Golf III
RS - BMW M3 z 1995
NSR wygl±da trochê szczup³o, RS bardziej masywnie i solidnie. Za wygl±d wybra³bym RS.
Osi±gi to ¿adna ró¿nica, czy pojedzie 5km/h szybciej czy wolniej. Jedno i drugie cwajtakt, wiêc spalanie porównywalne jak i konieczno¶æ remontów.
RS, lepsze hamulce, lepsza pozycja podczas jazdy, lepsze osi±gi, lepsze zawieszenie, lepszy wygl±d
NSR plus na akumulatorze.
Spalanie NSR i RS praktycznie takie samo na ga¼niku 28mm obie pal± do 8L na 100 przy pa³owaniu.
No i koszt remontu RSki jest tañszy ni¿ NSR i remonty przy dobrym oleju typu Motul 800, Ipone Samurai znacznie rzadsze . Byle nie castrol bo to dziadostwo tak jak i ³o¿yska SKF.
Ostatnio edytowany przez KaZek (19-01-2015 12:07:42)