Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Cześć. Oddałem mojego Junaka 901 RS na naprawę gwarancyjną, wymienili mi gaźnik bo w poprzednim był zawieszony pływak, wyregulowali, naciągnęli łańcuch itp - to co na przeglądzie gwarancyjnym. Wczoraj wyjechałem na obwodnice miasta sprawdzić jego v-max gps-em. Wynik: 69km/h. Oczywiście całe moto to seryjna 50-tka, nic nie ruszane, przebieg 920km. Wykręcił się do 8k obrotów, dalej nie chciał już przyspieszać. Oto dowód:
http://zapodaj.net/7a883b9997681.jpg.html
Toros El Rapido kolegi leci max 59km/h chociaż ma zdjęty zawirowywacz spalin. Według mnie to wina zębatek, bo jego moto na 4ce nie ma już mocy.
Co o tym myślicie? To dużo, mało, czy w normie?
Dobry wynik chodź mi udało się gpsowe 75 osiągnąć, ale na 3 biegu na max obrotach bo na 4 zwalniał.Zębatki 13/45 poj.50cc, nie blokowany seryjnie.
no to się trzeba cieszyć mój rutek też bez większych oporów jedzie ponad 70 wg gps. 75 już złapałem ile może max jeszcze nie wiem
Dudi napisał:
Dobry wynik chodź mi udało się gpsowe 75 osiągnąć, ale na 3 biegu na max obrotach bo na 4 zwalniał.Zębatki 13/45 poj.50cc, nie blokowany seryjnie.
To słabo mój na 13/45 szedł jak burza, a na 15/45 nawet na 4 ciągnie choć zależy to od drogi
Dziurawa Podeszwa napisał:
no to się trzeba cieszyć mój rutek też bez większych oporów jedzie ponad 70 wg gps. 75 już złapałem ile może max jeszcze nie wiem
Ja myśle że da rade te 80 wypocić, mój na mniej więcej dobrym pomiarze jechał 82, ale to z dużej górki przy 11000 tys. obr/min
A ja jechałem 98.
Licznik elektroniczny sprawdzany z GPS i samochodem.
Nic kompletnie nie robiłem ale wtedy wychlał mi prawie 5 l/100km i az ten pseudo filtr powietrza był mokry od bęzyny
Obroty koło 11000.
Wali mnie o v-max, ma mało palić.
Jak bede chciał jeżdzić szybko to kupie sobie coś powyżej 600ccm
50 tyle nie poleci, 72 na zębatkach pośrednich że tak powiem jedynie najmarniej. Może masz 72cc seryjnie jak ja i taki jeden ziomek, jak rocznik 2012 to by się zgadzało
Rocznik 2013.
Kupywałem 50ccm, a ile ma to .... nie wiem. Nic nie robiłęm. Jeżeli licznik przekręcił mi sie ponad 80 a elektron pokazywał 98 to co .... oba przeklamały????
Nie musisz wierzyć bo mam to w poważaniu. Pisze tylko że taka sytuacja miała u mnie miejsce. Nie chodzi mi o prędkośc tylko o małe spalanie a nie prawie 5/100km tak jak mi wtedy wychlał, a każdy z nas przynajmniej raz odkręcił manetke ma max i sprawdzał ile poleci. Mi tyle wyszło i kropka. wy sie chwalicie to i ja to zrobiłem a wierzyć nie musisz.
Nie pisze tego złośliwie tylko poprostu tak było.
Ostatnio edytowany przez darkker (02-10-2014 22:57:12)
darkker napisał:
Rocznik 2013.
Kupywałem 50ccm, a ile ma to .... nie wiem. Nic nie robiłęm. Jeżeli licznik przekręcił mi sie ponad 80 a elektron pokazywał 98 to co .... oba przeklamały????
Nie musisz wierzyć bo mam to w poważaniu. Pisze tylko że taka sytuacja miała u mnie miejsce. Nie chodzi mi o prędkośc tylko o małe spalanie a nie prawie 5/100km tak jak mi wtedy wychlał, a każdy z nas przynajmniej raz odkręcił manetke ma max i sprawdzał ile poleci. Mi tyle wyszło i kropka. wy sie chwalicie to i ja to zrobiłem a wierzyć nie musisz.
Nie pisze tego złośliwie tylko poprostu tak było.
Jakie masz zębatki? Jeżeli oryginalne (13/52) to według tej tabeli: http://www.routerws50.pun.pl/viewtopic.php?id=2263 nie miałeś prawa jechać 98 km/h.
Tabela nie kłamie, nie jechałeś tyle na pewno, jak tak by było to te marne 110cc by ze 150 leciały, a moje 140cc to już nwm ze 170, a leci zaledwie 120 i to na 16/42