Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Po przezwyczajeniu sie do faktu że w tym roku nici z rzadnej wyprawy, dostałem propozycje od kolegi wyjazdu w Bieszczady
edit: jedziemy w 6 osob (Benzer yankee 72, GB street 72 i neken 140)
udało nam sie załatwić nocleg u znajomego w domu także prąd w moto nie potrzebny
jako że musi z nami jechać ktoś dorosły (inaczej o wyjezdzie moge tylko pomarzyć) będzie to tata kolegi który będzie jechał samochodem z przyczepka ( pojazd serwisowy )
Planowany wyjazd: lipiec - dokładnej daty jeszcze nie znamy
Trasa
Start - Kołbiel
Cel- Sanok
długosć trasy 400km w jedna strone
Przygotowanie
-sklejenie przedniego błotnika - GOTOWE
-sklejenie prawej osłony -GOTOWE
-wymiana uszczelek pod cylindrem, głowicą-GOTOWE
-wymiana klocków hamulcowych - GOTOWE
-kupienie sakiew tekstylnych - GOTOWE
-zrobienie uchwytu na kamere
-wymiana pierścieni - Gotowe
-wymiana łożysk w tylnym kole -GOTOWE
-wymiana śrub zębatki tylnej-GOTOWE
-naprawa kierunków-GOTOWE
-zakłup ochraniaczy przeciwdeszczowych na buty
-zmiana zębatki zdawczej na 13z
-usuniecie nidoskonałości wizulanych
- kompletny ubiór motocyklowy - GOTOWE
-przerobienie lampy na H4-GOTOWE
-naprawa tylnego amortyzatora -GOTOWE
-zrobienie stelaża pod torby-GOTOWE
wyposażenie
-zestaw kluczy
-zestaw 72 (mam wątpliwości co do swojego)
-świeca
-dętki P+T
-moduł
-cewka
-łańcuch
-żarówki
-olej
-smar w sprayu
-mapa/nawigacja
-laptop
-kamera
-apteczka
wszystko będe na bieżącą aktualizował
P.s Fenrise wzorowałem sie na twojej relacji
GB kolegi prawie gotowe do wyjazdu
Ostatnio edytowany przez G@BRYS1997 (18-06-2014 18:03:05)
Ja w trzecim tygodniu lipca też w bieszczady jade ze znajomymi
Fajnie by bylo sie spotkac ale my pewno troche wczesnjej pojedziemy bo ja po polowie lipca zaczynam przygotowania do zniw
na początku tygodnia przyszły do mnie torby motocyklowe
a tak sie prezentują
teraz trzeba zakupić rurke i zrobić jakiś stelaż żeby nie urwać kierunków i delikatnie odciażyć paski mocujące, myśle że w tym tygodniu uda sie to zrobić, jutro wstawiam moto na "kołki" i ściągam oba koła
Pięknie Gabryś przygotowanie sprzętu to podstawa,super sakwy informuj na bieżąco bo jestem bardzo ciekawy twoich wyczynów
a wiec tak:
wreszcie udało mi sie "skończyć" stelaże, jeszcze tylko musze go pomalować "goły" prezentuje sie średnio ale ubrany aż miło popatrzeć, poszło na to 7.5m rurki i prawie 1m płaskownika i kilka dni pracy ale z efektu jestem zadowolony
teraz zostało tylko "dopieścić" i można jechać
Jak tam przygotowania ? Ja za dokładnie 2 tygodnie ruszam. Muszę tylko zmienić napęd i olej. No i kupić kilka żarówek na zapas...
Jutro jade za to do Sielpi nad jeziorko
Ostatnio edytowany przez AmaSoft (04-07-2014 22:57:32)
"Lubię to"
Przygotowania pelna para, zostalo tylko umyc i pooklejac moto naklejkami z forum i naszymi robionymi na zamowienie o ile zdaza dojsc. Kasa odlozona, tak wiec mozna wyjezdzac, ruszamy 14 lipca czyli w nastepny poniedzialek
Aaaa bo zapomnialem, misze jeszcze wymienic slimak predkosciomierza, wymienic olej i zamowic kamerke ale to juz razem godzinka roboty
Jedziecie tylko do Sanoka, czy dalej?
Do soliny ale narazie to wszystko wisi na wlosku, jutro sie przekonamy czy napewno pojedziemy
Cały wyjazd ch*uj strzelil...
Dlaczego? Pogoda?
pogoda ma być dobra.... szkoda słów
Jak inni nawalili to sam jedź.
EDIT: ja już wróciłem, niestety pogoda nie dopisała. W romecie padła tylko fajka, o dziwo nie zdechła żadna żarówka! Nowego łańcucha D.I.D. nie musiałem ani razu naciągać.
Ostatnio edytowany przez AmaSoft (28-07-2014 10:25:57)