Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Mam takie pytanie : Czy ws 50 jest blokowany na 4 biegu?
zauważyłem w jeździe że jadąc na 4 zredukuje do 3 i przyspiesza o 10-15km/h
Temat przenoszę , do '' ogólnie'' gdyż ten ma niewiele wspólnego z tuningiem , Rafal
Gość
Bo masz 50cc, nie jest blokowany na 4 biegu tylko pojemność za mała, zmień na 72cc to problem ustanie.
P.S Nie ten dział.
Albo masz coś nie tak w konfiguracji silnika że nie ma siły na 4 biegu. Ewentualnie masz niedobraną konfigurację zębatek.
Fabryczny WS 50 na 4 biegu rozpędzi się do tych 60 paru km/h i tę prędkość utrzymuje.
Miałem to samo, ale u mnie okazało się, że zatarłem cylinder i tłok
Zmieniłem na 72 cc i chodzi bez zarzutu
Masz pewnie zębatki 13/45. Zmień sobie na 12 a najlepiej będzie wymiana cylindra WRAZ Z GŁOWICĄ i założyć 14/45
Gość
Masz ewidentnie za ciężkie przełożenia, moje niesprawne 50cc na 4 bez problemu przyspieszało. Najlepszym wyjściem będzie montaż zestawu 72cc.
KucaQ napisał:
Masz ewidentnie za ciężkie przełożenia, moje niesprawne 50cc na 4 bez problemu przyspieszało. Najlepszym wyjściem będzie montaż zestawu 72cc.
Moje przełożnie to 12/45.
Również proponuje 72cc ponieważ niektóre wersje mają za ciężki 4 bieg i on idzie bez problemu 1-2-3 a po wpakowaniu 4 zdycha. Dopiero na 72cc wykorzystuje się 4 bieg. Zmiana przełożeń nie ma sensu skoro na 1-2-3 idzie normalnie, bo wtedy 4 będzie przydatna ale inne biegi będą zbyt krótkie do jazdy.
tak jak radzą koledzy zmień pojemność - ewentualnie zamień się modułami z jakimś kolegą, i zobaczysz, czy nie masz blokady na 4 biegu. Przełożeń bym nie zmieniał.
Taka ciekawostka zmieniłem zębatkę zdawczą z 13z na 15z i teraz jest 15/45 i ważę 100kg - ale muli więc nie polecam - zaleta licznik przestał oszukiwać - niższe wibracje.
a pojemność 72 ccm.
Ostatnio edytowany przez pslo (22-04-2014 17:14:25)