Najwiêksze forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj siê! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DO£¡CZENIA- Kliknij we mnie!!
Tak sobie ogl±dam nasze maszyny (grafiki) i w³a¶ciwie wszystkie wykonane przez ma³e chiñskie r±czki.
Poniewa¿ posiadaj±c jaki¶ sprzêt od razu rejestrujê siê na forum ( porady itp) danej marki i czasami je¿d¿ê na zloty , zarówno te mini/lokalne jak i ogólnopolskie.
Samochodem ³atwiej jest siê wybraæ w dalsz± podró¿ ( czas dojazdu / awaryjno¶æ ) i pomy¶la³em ¿eby zrobiæ mo¿e na pocz±tek lokalne zloty - u¿ytkowników / pasjonatów motorowerów router WS50, Benzer, GB Street, Kingway Naked i innych nam podobnych.
1. Ka¿da z tych marek ma swoje forum ( sam zagl±dam bo silniki te same i porady s± bezcenne )
2. Na ka¿dym forum s± u¿ytkownicy ( z ca³ej Polski )
Du¿o przyjemniej jest spotkaæ siê z wiêksz± ekip± i zrobiæ przejazd po okolicy, wymieniæ uwagi i do¶wiadczenia, po prostu zobaczyæ siê i nasze sprzêty na ¿ywo ni¿ w 3 czy 5 osób. " Ja przerobi³em to tak , Ty mo¿esz zrobiæ tak, a mnie siê to nie podoba..."
Sezon siê zaczyna czas ruszaæ.
Wydaje mi siê ¿e zainteresowani mogliby poinformowaæ fora innych marek o takim przedsiêwziêciu.
A teraz Wy siê wypowiedzcie...
Lwia czê¶æ problemu to taka, ¿e u¿ytkownicy w/w sprzêtów to w wiêkszo¶ci ludzie niepe³noletni, oraz to ¿e omawianymi pojazdami ciê¿ko jechaæ gdzie¶ dalej ni¿ +- 100km.
Kolejna sprawa to straszne rozproszenie ludzi. Mimo ¿e WS50, GB Street, Barton Fighter itd to praktycznie te same pojazdy w ró¿nych wersjach kolorystycznych - ka¿da grupka ma "swój k±t".
Jedynym forum zrzeszaj±cym ogólnie u¿ytkowników chiñskich "biegówek" jest Forum 4T. Niestety nie s³ysza³em o jego zarz±dzie zbyt pochlebnych opinii. Po poziomie ca³ego forum te¿ ciê¿ko oczekiwaæ zgrania.
Najpierw wiêc nale¿a³oby wystosowaæ "notê dyplomatyczn±" do wszystkich tych For z tak± propozycj± i znale¼æ jakie¶ miejsce do zgrania siê.
no to adminie do dzie³a, bo pomys³, nie powiem, zacny
No to raczej jest kwestia ustaleñ na poziomie Admin-Admin
Jestem jak najbardziej za, chêtnie wybra³bym siê na taki zlot. Wybierzcie panowie dyplomatê, byle cz³owieka ogarniêtego, i próbujmy
Ciekawe ile osób siê zg³osi
Gość
Fenrise, jaki jestem ja, taka wiêkszo¶æ administracji moto-4t, nie krytykuj±c nikogo, to na tym forum jest zbyt du¿y luz dla u¿ytkowników za¶miecaj±cych forum, a tam jest dyscyplina, zrobisz co¶ nieregulaminowo, dostajesz warna, a nie ostrze¿enie s³owne.
I powiem Wam, ¿e tak sie tutaj zachowuje (chodzi o te chamstwo, czy jak Wy to tam odbieracie) bo chce, aby nie by³o syfu na forum i nie by³o g³upich pytañ typu: jak odkrêciæ t³umik.
Ja z natury lubiê pomagaæ, dlatego te¿ na tym forum jestem, ale przesadnego prostactwa nienawidzê.
Co do zlotu: jestem ZA, móg³bym nawet przyjechaæ, ale wszystko jest zale¿ne od tego, gdzie to jest, bo ca³ej Polski ze wzglêdu na kilkugodzinny zlot nie bêdê przeje¿d¿a³
ja tez lubie pomagac i mi akurat nie przeszkadza jak ktos zapyta o odkrecenie tlumika bo jak nie bede chcial to moge sie poprostu nie udzielac w temacie i tobie tez nikt nie kaze a chamstwo wszedzie jest i to nie od administraci zalezy tylko od uzytkownikow tu zdazylo sie to moze z 3, 4 razy a jest nas tu dosc sporo wiec uwazam ze samodyscyplina to podstawa kultury a co do zlotu tez jestem za ale w granicach 100km
KucaQ, my¶lê ¿e to ¿adne usprawiedliwienie na chamstwo czy zwyk³y brak kultury. Nie chce Ci siê po raz 1000 odpowiadaæ na pytanie, to nie odpowiadaj - zrobi to kto¶ inny albo ode¶le do odpowiedniego tematu/dzia³u bez zgrywania wa¿niaka.
Du¿± czê¶æ u¿ytkowników motorowerów to osoby dla których Router to pierwszy kontakt z motoryzacj± od czasów obs³ugi kosiarki spalinowej. Zaczêcie szukania o nim informacji w sieci i jakich¶ osób które te¿ siê tym interesuj± mog± byæ tak samo ich pierwszymi krokami na jakimkolwiek Forum. Taka osoba szybko sobie wyrobi zdanie o ca³ej spo³eczno¶ci gdy zamiast prostej pomocy otrzyma opierdziel od "asów mechaniki". Jak kto¶ jest w ogóle nie w temacie lub totalnie ignoruje tekst pisany - to i tak zada te 1000 pytanie pomimo kwasu jaki Ty i podobni Tobie wywo³acie na ca³ym Forum.
To forum z kolei nie jest jeszcze w 100% tak gotowe, aby ka¿da informacja by³a przejrzy¶cie na swoim miejscu. Nasza wyszukiwarka z kolei jest te¿ do¶æ kulawa, póki nie trafisz idealnie nazwy tematu/fragmentu wypowiedzi - bêdzie zg³aszaæ brak wyników.
Co do tematu tego tematu: najpierw trzeba siê zastanowiæ gdzie znale¼æ miejsce aby wszyscy u¿ytkownicy podobnych for mogli siê swobodnie wypowiadaæ. Nikt nie bêdzie zak³ada³ 5 kont na ka¿dym mo¿liwym forum tylko po to aby pogadaæ o jednym temacie.
Nie mówmy o 4T bo tam akurat jest rozpi*rdol nie ma³y, tutaj jest bardziej klimatyczne forum, ka¿dy ma to samo itp. a nie ¿e "lepszego jego i on ma racje" a u nas? Ka¿dy ma Routeropodobne co¶ i jest spokój
Co do b³ahych pytañ nie mam nic przeciwko, sam kiedy¶ zadawa³em ¶mieszne pytania...
Miejsce na zlot? Na ¶l±sku zawsze najwiêcej wszystkich i wszystkiego, niestety
Miejsca zlotów raczej by³yby regionalne, mam na my¶li jakie¶ miejsce pokroju wspólnego forum do wypowiedzi odno¶nie nich.
¶l±sk ¶r±sk.... kurde czemu w polsce tylko ¶l±sk jest na tyle cywilizowany ¿e motorowery i skutery s± tam na porz±dku dziennym? nawet w "Stolycy" tak popularne nie s± (a przy ichniejszych korkach by³y by jak znalaz³)
je¶li chodzi o platformê do kontaktu, to chyba tylko FB bêdzie tak funkcjonalne
Czyli wychodzi na to ¿e trzeba integrowaæ siê na pocz±tek we w³asnej okolicy, a to s± po prostu inaczej podane zak³adki ³ódzkie, lubelskie, mazowieckie itp. A jako ¿e niewiele z tego wychodzi, to wiecie... to s± w³a¶nie regionalne zloty