Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Gość
Siema Robił ktoś tarczę z tyłu na ori kole ? jaka tarcza podpasuje, żeby osadzenie w bębnie było ok ? Bo można przewiercić koło z drugiej strony i przykręcić tarczę, a adapter pod zacisk dorobić tylko kwestia rozchodzi się o tarczę jaką by zastosować ?
Siema Start.... możesz mi wyjaśnić jak chcesz to zrobić tzn jakieś zdjęcia, rysunki... nie wyobrażam sobie tego ze ten wahaczyk w WS'ie ma utrzymać zacisk. apropo montażu tarczy na kole to w ogóle wyższa szkoła jazdy... Jak naprawdę chciał byś to zrobić dobrze to musiał byś kupić cały nowy tylny wahacz od czegoś innego, jednym słowem nie opłacalne, chyba ze jesteś zapaleńcem to możesz zrobić wszystko .
Swego czasu też się nad tym głowiłem, np Ogar 900 "Racing" ma z tyłu też tarczę i to na tym samym wahaczu co zwykły. Niestety trzeba by było znaleźć całe koło z uchwytami na tarczę, bo oryginalnego nijak nie przerobisz.
Jakbyś dostał cały wahacz nawet musiał byś jeszcze pompkę od wajchy jakoś przerobić... duuuuużo roboty... gra nie warta świeczki. ak chcesz poprawić hamulce polecam sprawdzić jaką masz szerokość szczek w bębnie. Jeśli jest to 130x25 polecam wymienić szczeki na takie od Hondy CBX wymiar 130x30.(tak pasują mam takie.) zaś jeśli masz np 27 to dla 3 mm niema co wymieniać.. możesz odtłuścić bęben orasz okładziny i lekko je zmatować.
Gość
Ja chciałem koło odwracać pod inny silnik i problem z hamplem.