Najwiêksze forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj siê! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DO£¡CZENIA- Kliknij we mnie!!
ja kupi³em 72cm3 od bartera nie ma wybitej pojemno¶ci tylko znaczek XS wiec nikt sie nie po³apie. Z ty³u zebatka fabryczna chyba 49 czy 50zebów, z przodu mia³em 13 efekt by³ taki ze motorek by³ DUUUZO mocniejszy, ka¿da górka na 4 biegu przy mojej wadze ponad 80kg ale szybko¶æ bez zmian tzn 65km/h ale max obrotach- ponad 9000obr/min (bardzo nie zdrowe dla silnika)
teraz wymieni³em zebatke z przodu na 15zebów i dla mnie to najbardziej optymalne rozwi±zanie. w trasie pykam sobie ok 60 - 70km/h na 6500 - 7000obr/min wiec silnik nie jest bardzo ¿y³owany Vmax 80km/h (85 z lekkiej górki).
Mocy troche mniej, wzniesienia spokojnie na 4 ale bardziej strome górki juz na 3 biegu. ale w moim terenie wystarcza. polecam to prze³o¿enie i pojemno¶æ
http://www.routerws50.pun.pl/viewtopic.php?id=2263 prawid³owego V-maxa wyczytajcie tutaj jak co¶ licznik dzia³a swoj± drog±
Je¿eli chodzi o temat to mam to ju¿ za sob±. Wystarczy zwiekszyæ dawke paliwa/zmniejszyæ dawke powietrza .