Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Witam. Jestem nowym użytkownikiem więc proszę o wyrozumiałość
W najbliższym czasie planuje kupić Routera ws 50, używanego. Na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie ?
Jak poznać że moto jest warte ceny i nie rozleci się w po kilku kilometrach
Czekam na rozsądne odpowiedzi
Tutaj coś masz o + i -
http://www.routerws50.pun.pl/viewtopic.php?id=4
Jak będziesz brał nowego, to raczej nic w nim nie będzie, a jak używanego, to wiesz, różnie z tym jest.
Jedne mają rdzę, innym coś siedzi w silniku
Noo czytałem dużo o nim i jestem pewny że jego wezmę. I na 100% kupuje używany.
No i właśnie chciałbym się dowiedzieć jak zobaczyć czy coś siedzi w silniku czy coś.
Musiałbyś go rozebrać
Po prostu przejedź się nim,przetestuj hamulce,sprawdź czy nie muli go przy ostrym dodawaniu gazu,czy nie przerywa, nic nie stuka i nie puka...Jeśli wszystko będzie ok to możesz brać
Zajrzyj do FAQ, jest tam trochę informacji które sprawdzą się również w przypadku kupna używanego Routera.
A prócz tego warto sprawdzić czy delikwent nie ćwiczył na nim stuntu albo nie palił gumy. Rozciągnięty łańcuch, zdarta tylna opona, luzy na amortyzatorach, a także otarcia, odpryski i ślady po uderzeniach to wskazówki że mógł mieć ciężki żywot.
No postaram się to wszystko dokładnie sprawdzić.
Znalazłem jeden z zestawem 72cc, w przystępnej cenie
Ostatnio edytowany przez Tomek28 (25-01-2014 17:05:20)
Moim zdaniem jeżeli nie miałeś wcześniej kontaktu z tego typu sprzętami to na oględziny upatrzonego pojazdu watro było by zabrać z sobą kogoś kto się orientuje w temacie i wie na co zwrócić uwagę , w ten sposób możesz uniknąć nie potrzebnych nerwów i niespodziewanych wydatków po zakupie , chociaż nie chcę tu twierdzić że w każdym może być coś nie tak , ale taka po prostu profilaktyka , na pewno nie zaszkodzi
sprawdź czy niema kawałków gumy na tylnym błotniku i zobacz czy na tarczy hamulcowej jest wyczuwalny wyraźny schodek jeśli tak to tarcza do wymiany