Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Albo mi się wydaje , albo moja jest mniejsza ,
Poza tym w tej pozycji chyba jest , dobrze widoczna
A tak nawiasem mówiąc , całkiem nie głupio wygląda sama blacha bez błotnika , jestem pozytywnie zaskoczony
Jeszcze wiertarka pod nogami a już lecą foty
Ostatnio edytowany przez rafał (28-12-2013 13:58:37)
Spoko to wyglada. Wyciagles caly plastik ? czy jakos go obcinales?
Zrobisz jakiegoś tutoriala jak to wykonać??
Ja zrobiłem tak:
1. Zdjąłem błotnik z nadkolem
2. zaznaczyłem ołówkiem kreskę gdzie mam ciąć ( od wewnętrznej strony idzie blaszka, ktora trzyma rejstrację i lampę)
3. Zdjąłem wszystko co nie plastikowe (to od czego robiliśmy linie cięcia, Należy odkręcić lampę i tablicę)
4. Przeciąłem (przykładowo szlifierką kontową, nie wiem czym tam można jeszcze xD)
5. Złożyć wszystko do kupy
rafał: Nie wiem, ale na zdjęciu jest jakaś większa
Ostatnio edytowany przez pawwia (28-12-2013 16:43:47)
Wygląda dobrze,zostawiłbym jak jest
No właśnie,mam to samo na manetkach i reszcie.Co i od czego to?
Czym go polerujesz? Bo błyszczy się jak ...;D
A to jeszcze jak go jesienią myłem to się tak błyszczy do teraz. Te "z połyskiem" to niczym, a matowe psikam plakiem do kokpitów i są ładnie wyczyszczone, bo jak uwalę błotem to ciągle je później widać
Ja bym ta tablicę dał bardziej do tyłu i lekko niżej, mam podobnie, tylko że zostawiłem troszkę błotnika
jedyny minus tego rozwiązania jest taki, że w przypadku błota, deszczu itp - tablica będzie pełniła rolę chlapacza czyli zbierała wszelki syf na swoją wewnętrzną stronę... lub co gorsza będzie chlapać bezpośrednio na jadących za Tobą...
Nie powinno jakoś specjalnie chlapać, bo sprawa wygląda tak - jest "koniec koła" i trochę dalej jest koniec błotnika, jakby było siedzenie na jedną osobę i nie było zadupka wogóle, to wtedy by ostro chlapało (patrz wcześniejsze rysunki Monstera w Jego temacie, ten rysunek co narysował projekt jednoosobowy)