Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Jak zamontujesz mugena koniecznie fotki i film jak to mówi oczywiście z tym gwizdkiem;d Widać wielki zapał u Ciebie, naprawdę;d
Oczywiście film będzie oraz fotki . Fotki będą nie długo lecz na film jeszcze trochę poczekać musimy gdyż jak już pisałem , cały wydech ( kolanko , kolektor wyd. , itp ) będzie robiony od podstaw Oj tak , zapał to mam xD
Gość
Mugen jest taką krową Ile dałes za ten gwizdek ? XD
20zł z groszami ale co sobie będę odmawiał , mała zabawka pod choinkę a warto przetestować jaki to ten dźwięk "nitro" . To prawda niezła krowa z mugena ale lubię duże wydechy i całkiem fajnie się prezentuje gdy przymierzył go tak na chwilę
Gdzie będziesz go montował? Ten gwizdek?
końcówka wydechu , o tak :
I to gwizda cały czas? fajnie by było, że na przycisk
Albo jak z chodzi z obrotów
Też jestem ciekaw jaki to będzie efekt... Kiedyś widziałem jak zakładali jakiś gwizdek do ciągnika to ten gwizdek cały czas gwizdal..
w teorii ma gwizdać przy mocniejszy dodaniu gazu , zmianie biegów i prze gazówek . W praktyce niedługo sprawdzimy
Dzisiaj pół dnia straciłem na remont rozrusznika w moim Ducato . Potem zabralem się za zumico :
- Zamontowałem błotnik ( obniżony ) , teraz wygląda idalnie
- Wymontowałem stopkę centralną ( moto od razu lepiej wygląda oraz nic nie bedzie już tarło w zakrętach , stukało na dołkach itp )
- Zamontowałem kierunkowskazy z tyłu
- Wykonałem kilka rysunków z różnymi wersjami siedzenia/zadupka . Myślę nad wykonaniem nowego siedzenia od podstaw , na 1 os. lub przerobieniu obecnego . Jutro może założę przedłużki amorka A gdy będą amorki gotowe zaczniemy prace nad wydechem .
Sorki , dzisiaj bez fotek ale jutro to wynagrodzę + może bedzie filmik jak gwizda nitro w ducato
Ostatnio edytowany przez Monster96 (19-12-2013 17:26:51)
Gość
Zrób sobie formę np. z pianki montażowej, na to żywica i włókno szklane następnie gąbka i materiał na siedzenie.
Nie mam dobrych odczuć co do tego gwizdka,no ale zobaczymy
Więc tak , dzisiaj byłem rozwiercić otwory w przedłużkach amorków , kupiłem przy okazji przewód paliwowy oraz obczaiłem ceny kilku rzeczy które niedługo będę kupować
Gwizdek był w ducato , szału nie ma ale dosyć ciekawie daje na dużych obrotach i powoduje odcinkę w dieslu xD ( widać pod koneic filmiku jakby odcina )
Dzisiaj :
-Zamontowany Nowy Przewód Paliwowy
-Założyłem przedłużki amortyzatora ( teraz wygląda o wiele lepiej , siedzi się zupełnie inaczej i ogólnie jestem zadowolony )
-Zdemontowałem seryjne siedzenie i przygotowałem materiały do wykonania nowego ( warto spróbować jak będzie wyglądać 1os Cafe racer lecz seryjne siedzenie oczywiście zostaje nie naruszone tak na wszelki wypadek )
I chyba tyle zabawy na dzisiaj Zrobiłem też fotki które pokazują wczorajsze i dzisiejsze zmiany oraz nagrałem obiecany filmik z nitro gwizdakiem w ducato
Film : http://www.youtube.com/watch?v=w0fr8-W- … e=youtu.be
Fotki :
Komentujcie i opiniujcie - Tylko spokojnie i z kulturą
Gość
Weź może załóż tego Mugena do Dukato czy Ursusa bo do Zumico za wuja nie pasuje.