Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Kiedyś tam zgubiłem taką osłonkę blaszaną, tą obok podnóżków pasażera. Znalazłem ją całą poździeraną, to zamówiłem najtańszą folie carbonową i obie osłonki obkleiłem. Tylko, że po dłuższym czasie już klej szlak trafił
A więc, poradźcie, przelecieć papierem ściernym i obie blaszki pomalować czy bawić się z doklejaniem tej folii? Jeżeli pomalować to czym najlepiej? Dzięki
Zczyscic papierem sciernym jak sa jakies slady rdzy i stara farbe i prysnac jakims sparyem i tyle.
Mozna ją odtłuścić , zmatowić papierem i użyć czarnego matowego lakieru w sprayu , ewentualnie przed malowaniem nałożyć podkład , tylko nie wiem czy nie było by korzystniej kupić po prostu nową
Wcześniej już miałem nową kupić, ale z tego co pamiętam to sporo kosztowała. Więc wole sobie pomalować za pare zł
Zmatowić,wyczyścić i "sprejować"-cała filozofia
Gość
Zmatowić, odtłuścić i okleić. Ja oklejałem wiele elementów carbonem (tym najtańszym) i u mnie trzyma już ponad rok, a w samochodzie już leci 3. Po prostu trzeba umieć oklejać.
A jak okleić problem, to i za malowanie się nie bierz, bo to jeszcze trudniejsza sprawa
Oklejone było dobrze. Pewnie przesadziłem z myjką ciśnieniową xD