Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Witam.Mam nietypowe pytanie. Czy ktoś próbował zrobić z routera odśnieżarkę? xD Jak by to można było zrobić?. Nie chodzi mi o coś co się kręci i wyrzuca na bok śnieg, tylko taką łopatę przyczepioną do przodu lub tyłu.
Powiem tyle
(...)
Kto ci kurde zapodał taki beznadziejny pomysł
Wez sie przejedz na sniegu motorem i zobacz... Moto jezdzi jak na lodzie dla niego to jest obojetne czy kola stoja czy sie kreca
o boże, to już lepiej kupić quada 125 ccm chinola tanio i do robić pług do przodu, z tyłu jakiś obciążnik i bd odśnieżał
czy ja wiem... Pomysł moze być genialny w swojej głupocie . Trzebaby tylko sie zabezpieczyć w łańcuchy. Ale jeśli nawet, więcej ja Pięciu centymetrowej warstwy śniegu by nie popchnął.
Opony z głębokim bieżnikiem, crossowe, łańcuchy albo najlepiej kolcowane, silnik 125ccm, łopata i można jechać odśnieżać
Najlepiej to zrobić buggiego, dorobić pług i obciążyć tył. W każdej chwili możemy ściągnąć pług i iść polatać po polach, a w lecie odciążyć i latać dalej
Ja w tamtym roku na*******em buggim, aż zaczął pękać i poszedł na szrot. W tym roku poza doprowadzeniem moto do stanu użytku, biorę się za kolejnego bugacza, skoro cross poszedł w siną dal ;p
Gość
Przy szprychowych kołach to wystarczy przewlec gruby sznur w poprzek opony i tez będzie się sprawowało
Ale można też dać samochodowe łańcuchy, ja w zimę w łosiu założyłem (jeszcze na starym tylnym kole) to szedł jak głupi, ani razu nie zamielił, tylko szedł prosto, ale fakt - hamowania nie było wcale
Ja odśnieżałem latając bokiem, pierw zaczynałem od małego łuku i coraz większy i większy i było bajecznie