Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Paski są słabe, bo lubią się odkleić. W szczególności te najtańsze. Lepiej kupić malutką puszeczkę farbki (ja kiedyś kupowałem w modelarskim) do tego pędzelek. Rękę opieramy o podłogę coby nam nie zjechało pędzelek przykładamy do felgi i robimy karuzelę kołem. Na tyle mamy łatwiej bo wystarczy wrzucić jedynkę i przyłożyć pędzelek Za 6zł mamy zrobione "krechy" na felgach i możemy wyjeżdżać i szpanować
Co do komentarzy powyżej to również nie jestem spacem Skończyłem jedynie studia o kierunki mechanicznym i mam parę lat praktyki. Do speca to mi jeszcze bardzo daleko, ale mam inne zainteresowania i nie poświęcam całego czasu na motoryzację, bo ile można
No ja się właśnie też zastanawiam nad paskami/farbą i nie wiem co wybrać. Podobno to i to jest dobre.
Jak wygląda malowanie farbą i jaka ona musi być <typ farby-np. olejna> kolor, wiadomo czerwony
Kup zwykłą olejną lub emalię olejno-ftalową do ogólnego zastosowania (zobacz czy można używać na metal). Ja kupiłem małą puszeczkę Śnieżki 200 ml. Praktycznie w każdym normalnym sklepie metalowym tudzież w Castoramie, OBI dostaniesz.
Ewentualnie jak chcesz się pobawić to można wersję nr. 2 - papier przylepny malarski + farba w sprayu. Dokładnie przylepiasz sobie kawałki papieru tuż przy oponie i drugą stronę felgi, na szerokości gdzie jest to załamanie (wtedy pasek będzie w miarę równy). Ale jak mówiłem troszkę dłubaniny przy tym jest. Plus taki że malujesz praktycznie raz i efekt już jest; poza tym szybko wysycha. Bawiąc się olejną trzeba położyć z dwie warstwy, bo smugi po pędzelku zostają, no i dłużej schnie.
Ostatnio edytowany przez vaGRAnt (29-05-2012 20:58:07)
http://allegro.pl/yamaha-xs400-1978-2a2 … 68370.html
Jest piękna !!!
Moto wcale nie jest takie rewelacyjne... Cena jest niesamowicie wysoka w stosunku do jakości. Jakoś wykonania podobna do chińskich sprzętów, a czasem nawet gorsza. Silnik niby fajny, ale trzeba go niesamowicie wysoko kręcić, bo inaczej nie ma mocy. Wysokie kręcenie wiąże się niestety z wysokim spalaniem Wolałbym chyba kupić Zippa Nitro 250. Większa moc i lepsza elastyczność. Hamulce lepsze, bo przynajmniej nie działają w systemie zero-jedynkowym. Przy normalnej jeździe mniej pali i przy katowaniu zapewne również. Śmiało można wyskoczyć w dłuższą trasę i na szybszych przelotówkach nie być zamulaczem. W jednym i drugim opony są do wymiany z miejsca. A zaletą Zippa jest to, że kosztuje 1/3 ceny KTM'a.
Po WS, którego w piątek się pozbyłem kupię Rometa Soft Choppera lub właśnie Zippka Nitro, ewentualnie jak coś więcej grosza będę mógł wydać to zastanowię się nad Junakiem M25.
http://allegro.pl/romet-router-ws50-yam … 50849.html
No to paczajcie...
Ostatnio edytowany przez Piotr95 (12-08-2012 18:47:09)
Gość
Gizmo: A co Ci się w nim nie podoba?? Jak dla mnie jest Okej! Gdybym miał kasę to bym go kupił haha!
Gość
haha! A co masz zamiar wstawić taki sam??
Noo to nieźle;d z takim silnikiem i takimi słabymi ramami, to on się rozwali przy większej prędkości;d