Najwiêksze forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj siê! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DO£¡CZENIA- Kliknij we mnie!!
Witam. Mam w planach wymianê cylindra i g³owicy na 110ccm oraz wa³u przystosowanego do tej pojemno¶ci. Jak du¿o wzro¶nie moc i na jaka zêbatkê zdawcz± wymieniæ (ile zêbów?) ??
Ostatnio edytowany przez BosskiRoman (15-08-2012 17:07:04)
Wydaje mi siê, ¿e wogóle nie warto wymieniaæ cylindra (napisa³e¶, ¿e wa³ te¿), bo poje¼dzisz,poje¼dzisz i zacznie siê wszystko sypaæ. Ca³y silnik jest przystosowany na 50ccm, nie ma co go powiêkszaæ. Ju¿ lepiej kupiæ ca³y 110. Takie jest moje zdanie i mogê siê myliæ...
Nie lepiej kupiæ cylek 72ccm??
Cylek 72ccm - ok, ale co za nim idzie : wymiana wa³u i czegos tam jeszcze, kiedy¶ o tym czyta³em na necie
Co siê mo¿e np posypaæ na 110ccm ? Skrzynia?
Ca³y moto;)
Nie s±dzê...
O ¿esz kurde;d ¶lepy jestem;d sorki, ale my¶la³em, ¿e Ty chcesz silnik 110 kupiæ hhaha;d Ale siê spali³em^.^
Czytaj uwa¿nie nastêpnym razem.
To jak± zdawcz± za³o¿yæ ilu zêbow± ??
Na pocz±tek po co Ci 110? "huh" po drugie, wymiana na 110 ³±czy siê z wymian± wa³u na 110, a nie wzmacnianego... Cylinder i g³owica, ale to chyba logiczne. Po za tym jeszcze szpilki i ³añcuszek rozrz±du.
Co do kogo¶, ¿e lepiej kupiæ silnik 110 to nie masz cz³owieku najmniejszego pojêcia o tym co piszesz... A jak nie wiesz to nie pisz.
Wiem ¿e wa³ ze 110 ccm silnika. A z ³añcuchem rozrz±du to jak d³u¿szy i grubszy trzeba??
MrGizmo napisał:
Co do kogo¶, ¿e lepiej kupiæ silnik 110 to nie masz cz³owieku najmniejszego pojêcia o tym co piszesz... A jak nie wiesz to nie pisz.
Je¿eli to by³o do mnie, to napiszê jeszcze raz: Pomyli³ mi siê cylek z silnikiem;)
To by³em ja, to nie tylko moje zdanie, ale tak¿e mojego majstra. No có¿... zdania s± podzielone, ka¿dy ma prawo my¶leæ inaczej i ja to rozumiem (nie chce wszczynaæ wojny, bo nie na tym mi zale¿y).