Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Obrazek znalazłem w sieci ale tak faktycznie wygląda . Nadmienię że jest to rocznik 2017 ( nówka sztuka obecnie 1,5 km na liczniku )czyli taki jaki chciałem (zjechałem kraj za używanym WS-em ,powiem tak -szkoda czasu na złom i kanciarzy- opis brzytwa a real gruz ), bez komputera i wtrysku co do koloru... nie miałem już innego wyjścia jak brać to co było i tak miałem farta że kupiłem w Warszawie i nie musiałem śmigać po Kraju.
Po mieście nic lepszego nie potrzeba a jeśli chodzi o potencjał wizualny to jest spory , jeśli chodzi o tuning mechaniczny , to wyrosłem już z uzależnienia jakim jest prędkość i nie kręci mnie to już , za wiele widziałem. W tej kwesti skupie się na brzmieniu i na wyglądzie.
CDN... kiedy mu się lepiej przypatrzę i wtedy napiszę co zrobię z tym BRZYDKIM KACZUCHEM.
19.03.2020
Rozebrałem go troszkę z ciuchów i ogarnęło mnie przerażenie. Jak można wydać tak nie poskręcanego sprzęta. Uruchomiłem go na kilka minut -ech niech pochdzi trochę... lampa tylnia mi wypadła , rozłączyły się biegi na śrubkach przy nodze , kanapa luźna... silnik luźny po 10 minutach pracy, nawet nie myślę jakiej piany bym dostał jadąc w i utykając w jakimś polu... mam już zarys co dalej- ale to następnym razem CDN ...
22.03.2020
A więc tak wygląda moja decyzja i w/g kolejności co zrobię a jest tego sporo i jak podliczyłem - wyliczyłem tak na "OKO" że do wydania mam tyle , ile wydałem na samą maszynę... jedni się popukają w czoło i mają rację ale kto jest tak naprawdę normalny do końca...
- podnóżka aluminiowa srebrna z aluminium a wysunięciem przód / tył kierownica 2 cm /2 cm (zamówiona ale-drogo)
- tylnia lampa led od k 125 i (pasuje jedynie gwint jest większy + nakrętki -zamówiona ale-drogo)
- kierunkowskazy led 4 szt od k 125 i ( zamówione ale-drogo)
- przerywacz elektroniczny kierunkowskazów led od k 125 i lub podobny (zamówione ale-drogo)
- lampa przód certyfikat h4 też od k 125 i (zamówione ale-drogo)
To jest pierwsza transza zamówienia , tego co chce zmienić - a powinno być od razu przez producenta wsadzone i zamontowane... . CDN
06.05.2020
Muszę pochwalić się złapaniem zająca... a tak poważnie zaliczyłbym o mały włos glebę przez błotnik- wlazł mi na śruby silnika po najechaniu jakieś dziury i bach ,zablokowało kierownice - to się nazywa fart. Nic się nie stało , jedynie na mocowaniach złamał się na pół przedni błotnik i trzeba było ręcznie go wyłamać bo tarł o oponę. Tak sobie myślę że albo był złe założony lub ten typ tak ma i trzeba będzie coś wymyśleć.
W przyszłym tygodniu będę miał czas to usiądę i napisze co zmieniłem i ile to jest to warte jeśli chodzi o przydatność i jakość- wykonanie. cen nie będę podawał bo GENTELMENI o kasie nie rozmawiają
Ostatnio edytowany przez Tomasz (06-05-2020 18:18:24)
Tomasz napisał:
zaliczyłbym o mały włos glebę przez błotnik- wlazł mi na śruby silnika po najechaniu jakieś dziury i bach ,zablokowało kierownice - to się nazywa fart. Nic się nie stało , jedynie na mocowaniach złamał się na pół przedni błotnik i trzeba było ręcznie go wyłamać bo tarł o oponę. Tak sobie myślę że albo był złe założony lub ten typ tak ma i trzeba będzie coś wymyśleć.
Zdarza się, niestety. Przy seryjnym silniku miałem to może ze dwa razy przy ostrym hamowaniu. Później, przy większym silniku, było jeszcze gorzej.
W moim wypadku pomogło skrócenie błotnika i dolanie oleju do lag. A ostatecznie wymiana błotnika, kiedy już połamał się tak, że nie było jak go składać.