Najwiêksze forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj siê! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DO£¡CZENIA- Kliknij we mnie!!
Po dotarciu silnika ponios³a mnie u³añska fantazja , i ciekawo¶æ ile pójdzie. A od wyj±cego silnika to a zêby bola³y :-P
W³a¶nie zastanawia³em siê, ¿e mo¿e byæ co¶ z wydechem. Czy sam widzia³e¶ to zwê¿enie, czy to tylko gdybanie?
Nic do tego niema kolanko,bardziej sam t³umik,raczej jego ¶rodek.Tylko przy pojemno¶ci 50 cc nie odczuwalne to jest.Przy wiêkszej pojemno¶ci mo¿e on blokowaæ jednak silnik.
Echh, te naklejki s± nic nie warte. Mia³em tak± okazjê i sprawdzi³em. Mam 13/52 >
Piotr, mo¿e powiedz czego oczekujesz od Routera, ju¿ po dotarciu, czy lepszego przyspieszenia czy mo¿e aby podnie¶æ trochê prêdko¶æ maksymaln±, ale kosztem przyspieszenia. Wtedy bêdziesz mia³ d³u¿sze biegi i móg³ jechaæ na ni¿szych obrotach przy powiedzmy 4 biegu (silnik za to podziêkuje ). W razie czego to mo¿esz spróbowaæ daæ na przód zêbatkê 14 z. Wyd³u¿ysz trochê biegi i nie bêdziesz musia³ krêciæ go na wysokich obrotach.
Zdajê sobie sprawê z efektów zmiany zêbatek w obie strony, przeszkadza mi ten ha³as przy 5k+ obrotów. My¶la³em nad 14z, ale takiej dedykowanej routerowi znale¼æ nie mogê. Czy z jakiego¶ innego modelu bêdzie dobra?
Ostatnio edytowany przez RouTerracan (24-04-2015 18:45:10)
To jedne z najbardziej popularnych zêbatek zdawczych na allegro , chyba wiêkszo¶æ pojazdów z silnikiem fmb ma te same zêbatki ,
Poszukaj zêbatki z interesuj±c± ciê ilo¶cia zêbów na ³añcuch 428 i wa³ek z frezem 14/17 mm , my¶lê ¿e na pewno co¶ znajdziesz
http://allegro.pl/derbi-senda-py5-naked … 26957.html
Powinna pasowaæ, prawda?
Moj ws50 z rocznika 2012 mia³ blokadê na t³umiku
siema, zmieni³em modu³ na "odblokowany", niestety nie widzê ró¿nicy.
Na module jest niebieska kostka z ma³± ¿ó³t± ¶rubk±, mo¿e trzeba pokrêciæ...?