Najwiêksze forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj siê! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DO£¡CZENIA- Kliknij we mnie!!
Cze¶æ. Odda³em mojego Junaka 901 RS na naprawê gwarancyjn±, wymienili mi ga¼nik bo w poprzednim by³ zawieszony p³ywak, wyregulowali, naci±gnêli ³añcuch itp - to co na przegl±dzie gwarancyjnym. Wczoraj wyjecha³em na obwodnice miasta sprawdziæ jego v-max gps-em. Wynik: 69km/h. Oczywi¶cie ca³e moto to seryjna 50-tka, nic nie ruszane, przebieg 920km. Wykrêci³ siê do 8k obrotów, dalej nie chcia³ ju¿ przyspieszaæ. Oto dowód:
http://zapodaj.net/7a883b9997681.jpg.html
Toros El Rapido kolegi leci max 59km/h chocia¿ ma zdjêty zawirowywacz spalin. Wed³ug mnie to wina zêbatek, bo jego moto na 4ce nie ma ju¿ mocy.
Co o tym my¶licie? To du¿o, ma³o, czy w normie?
Dobry wynik chod¼ mi uda³o siê gpsowe 75 osi±gn±æ, ale na 3 biegu na max obrotach bo na 4 zwalnia³.Zêbatki 13/45 poj.50cc, nie blokowany seryjnie.
no to siê trzeba cieszyæ mój rutek te¿ bez wiêkszych oporów jedzie ponad 70 wg gps. 75 ju¿ z³apa³em ile mo¿e max jeszcze nie wiem
Dudi napisał:
Dobry wynik chod¼ mi uda³o siê gpsowe 75 osi±gn±æ, ale na 3 biegu na max obrotach bo na 4 zwalnia³.Zêbatki 13/45 poj.50cc, nie blokowany seryjnie.
To s³abo mój na 13/45 szed³ jak burza, a na 15/45 nawet na 4 ci±gnie choæ zale¿y to od drogi
Dziurawa Podeszwa napisał:
no to siê trzeba cieszyæ mój rutek te¿ bez wiêkszych oporów jedzie ponad 70 wg gps. 75 ju¿ z³apa³em ile mo¿e max jeszcze nie wiem
Ja my¶le ¿e da rade te 80 wypociæ, mój na mniej wiêcej dobrym pomiarze jecha³ 82, ale to z du¿ej górki przy 11000 tys. obr/min
A ja jecha³em 98.
Licznik elektroniczny sprawdzany z GPS i samochodem.
Nic kompletnie nie robi³em ale wtedy wychla³ mi prawie 5 l/100km i az ten pseudo filtr powietrza by³ mokry od bêzyny
Obroty ko³o 11000.
Wali mnie o v-max, ma ma³o paliæ.
Jak bede chcia³ je¿dziæ szybko to kupie sobie co¶ powy¿ej 600ccm
50 tyle nie poleci, 72 na zêbatkach po¶rednich ¿e tak powiem jedynie najmarniej. Mo¿e masz 72cc seryjnie jak ja i taki jeden ziomek, jak rocznik 2012 to by siê zgadza³o
Rocznik 2013.
Kupywa³em 50ccm, a ile ma to .... nie wiem. Nic nie robi³êm. Je¿eli licznik przekrêci³ mi sie ponad 80 a elektron pokazywa³ 98 to co .... oba przeklama³y????
Nie musisz wierzyæ bo mam to w powa¿aniu. Pisze tylko ¿e taka sytuacja mia³a u mnie miejsce. Nie chodzi mi o prêdko¶c tylko o ma³e spalanie a nie prawie 5/100km tak jak mi wtedy wychla³, a ka¿dy z nas przynajmniej raz odkrêci³ manetke ma max i sprawdza³ ile poleci. Mi tyle wysz³o i kropka. wy sie chwalicie to i ja to zrobi³em a wierzyæ nie musisz.
Nie pisze tego z³o¶liwie tylko poprostu tak by³o.
Ostatnio edytowany przez darkker (02-10-2014 22:57:12)
darkker napisał:
Rocznik 2013.
Kupywa³em 50ccm, a ile ma to .... nie wiem. Nic nie robi³êm. Je¿eli licznik przekrêci³ mi sie ponad 80 a elektron pokazywa³ 98 to co .... oba przeklama³y????
Nie musisz wierzyæ bo mam to w powa¿aniu. Pisze tylko ¿e taka sytuacja mia³a u mnie miejsce. Nie chodzi mi o prêdko¶c tylko o ma³e spalanie a nie prawie 5/100km tak jak mi wtedy wychla³, a ka¿dy z nas przynajmniej raz odkrêci³ manetke ma max i sprawdza³ ile poleci. Mi tyle wysz³o i kropka. wy sie chwalicie to i ja to zrobi³em a wierzyæ nie musisz.
Nie pisze tego z³o¶liwie tylko poprostu tak by³o.
Jakie masz zêbatki? Je¿eli oryginalne (13/52) to wed³ug tej tabeli: http://www.routerws50.pun.pl/viewtopic.php?id=2263 nie mia³e¶ prawa jechaæ 98 km/h.
Tabela nie k³amie, nie jecha³e¶ tyle na pewno, jak tak by by³o to te marne 110cc by ze 150 lecia³y, a moje 140cc to ju¿ nwm ze 170, a leci zaledwie 120 i to na 16/42