Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Witam !
Mam mały problem. Rometem jeżdżę około tygodnia i niepokoi mnie to że gdy jadę mniej więcej 40 km/h po równej drodze to zaczyna mi kołysać Motor (góra-dół). Zdaje mi się że opona jest jakaś trefna bo jak patrzę z góry podczas jazdy to wygląda to tak jakby było koło scentrowane ale koło jest proste Nie wiecie może czy da się jakoś tą oponę wyprostować czy trzeba nową kupić ?? Z góry Dzięki
Jeżeli z dużym impetem "zaliczyłeś" jakiś krawężnik to mogłeś poprzerywać osnowę opony. Wtedy do wymiany. Spróbuj wypuścić powietrze i poprawić ułożenie opony, ale mi to wygląda na jej uszkodzenie.
Najprościej podnieść przód moto i zakręcić kołem. Jeśli popatrzysz się z boku i felga chodzi równiutko, a opona jajo to tak jak wyżej napisane można spuścić powietrze i próbować ułożyć, a jak nic nie da to zrzucić oponę i zobaczyć dętkę. Jeśli i ta będzie dobra bez żadnych wybrzuszeń to wymiana laczka Cie czeka.
Na pewno to nie jest z mojej winy bo tak już było od nowości. Jak zakręciłem kołem to samo koło szło równo a opona JAJO Powietrze też spuszczałem i nic nie dało Ale zobaczę jutro jeszcze tą dętkę
A nie wiesz może ile taka opona będzie kosztowała ??