Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Monster moją opinię na temat tego moto znasz ale powiem tylko tyle od ponad 10 stron tematu prawie nic się nie zmieniło tyle że dałeś teraz inny wydech i kierownice zmieniłeś. Pisałeś że ciężko jest działać coś bez funduszy a uporządkowanie przestrzeni nad silnikiem kasy nie wymaga z tego co widzę masz za krótką linkę sprzęgła aby ją poprowadzić pod bakiem i dać z góry na dół w lini prostej cewkę WN o ile się da dałbym pod boczne plastiki nawet nie mocując do ramy a masę po prostu kablem bym podpiął wężyki od gaźnika tak samo wywaliłbym bo potrzeba tam prostoty kable od iskrownika i od biegów o ile wyglądają też bym wywalił. Mocowanie kierunkowskazów ( chyba te takie sterczące coś ) też zdemontuj a wygnij płaskownik w kształt nawiasu kwadratowego [ I zamocuj je za rejką tak aby klosze dotykały rejestracji. A zamiast montować kołyskę nad silnikiem kup papier ścierny spray i opierdol go jakoś konkretnie na czarno wszystko albo coś bo czarny i zielony to kiepska kombinacja. Kierownicę pewnie widział byś inną na gospodarce może masz jakiś rower przymierz może bardziej ci się spodoba może będzie wygodniej. Kierownica do roweru nawet nowa nie kosztuje więcej jak 40zł malowanie bo masz mało elementów z 60zł no i na koniec przedni błotnik dorób jakoś mocowanie albo wystrugaj własny.
Monster. podaj mi swojego maila bo tak będzie lepiej wysłać te zdjęcia, w większym rozmiarze będą.
ReallY - Ludzik , z tym o kierunkach się spóźniłeś bo dzisiaj się za to wziąłem , fotki dam jak kupie nowe kierunki Co do malowania to od dawna wiem że trzeba je położyć na nowo bo to coraz gorzej się marszczy ( choć było malowane niby dobrym pistoletem ) ale malowanie chce na sam koniec żeby nie porysować przy najbliższych modyfikacjach . Porządek pod bakiem zrobię , mam plan na to tak +/- ale zawsze brakuje mi na to czasu lub chęci . Błotnika jakoś nie mam ochoty obniżać , nie wiem ale na żywo nie odstaje tak , jest naprawdę nisko . Kierownicy od rowera nie zakładam , przymierzałem tak ale jakoś blee , taka kiera jak teraz daje mi wygodną pozycje i dobry wygląd od frontu
Vixa - Jak już wspomniałem u mnie bardzo wygodnie się jeździ , pozycja dociąża przednie koło co ułatwia hamowanie nim , wygląda się o wiele lepiej od frontu na drodze , dodam jeszcze że bardzo wygodnie pali się laczka ( na asfalcie )
Obawami się czy dam radę zrobić samemu sanki no ale zobacze jakie to ma wymiary itp . Wyślij mi na : kamil.damon@vp.pl
Monster, mail wysłany.
Dzieki tommy
A co myślicie o takich sankach ?
Jeśli wyjdą Ci takie same lub podobne to jestem na tak Choć jak będziesz robił sanki to pamiętaj o większej przestrzeni na większy silnik na przyszłość
Właśnie wiem że bede chciał włożyć za jakiś czas 140 więc musze to brać pod uwagę . Chciałbym by wyszły dokładnie takie .
Tak , obróciłem kierownicę , dałem uchwyty od kingway łoś , nawierciłem mocowania przełączników i gotowe Tylko Pamiętaj że w ws50 jest niższa kierownica niż w moim zumiku więc u ciebie może być nieco inaczej
Słabe te sanki
Więc robić takie sanki czy nie ? Chciałbym wypełnić te pustą przestrzeń pod bakiem i ograniczyć wibracje przykręcając sanki do silnika . Zamówię niedługo nowe kierunki oraz ciężarki kierownicy
Co myślicie o tych ? Nie będą za duże ? http://allegro.pl/kierunkowskaz-kierunk … 67322.html
Ostatnio edytowany przez Monster96 (31-07-2014 09:37:15)
Mogły by być inaczej poprowadzone.
Dałbyś radę naszkicować jak ?
Może byś wstawił takie hmmm osłonki(?) jak KucaQ miał i jak mają seryjnie GB Streety
chodzi ci o to ? http://img08.olx.pl/images_tablicapl/12 … rev001.jpg
Dzisiaj ogarnąłem elektrykę i pochowałem wszystko co sie dało pod bakiem Wygląda lepiej
Ostatnio edytowany przez Monster96 (31-07-2014 19:29:40)