Ogłoszenie

Witamy serdecznie wszystkich gości odwiedzających nasze forum.

Traktuje ono w głównej mierze o Routerze WS 50, ale użytkownicy innych motorowerów o podobnej konstrukcji również są bardzo mile widziani.

GORĄCO ZAPRASZAM DO REJESTRACJI.

Panel

#1 21-03-2015 09:45:49

yug00

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

Zarejestrowany: 23-11-2014
Posty: 54
Punktów :   

Nie odpala na nowy gazniku!

witam, wymienilem gaznik z pz 19 na pz 21.5 nowy, podpialem tak jak nalezy i myk. Nie odpala. Kreci wszystko tak jakby tylko zaskoczyc nie mogl.
Paliwo z kranika leci do gaznika
Probowalem srubke od obrotow wkrecic na maxa od mieszanki poltora obrotu wykrecic i nic tak jakby paliwa nie dostawal ? Wczorja jezdzilem

Offline

 

#2 21-03-2015 10:22:29

 Romeciarz

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420925334.png

Zarejestrowany: 15-03-2015
Posty: 10
Punktów :   
Motocykl: Romet rs
Pojemność: 72ccm
Przebieg: 70km

Re: Nie odpala na nowy gazniku!

Jak to pojemność 50, to gardziel może być już trochę za duża. Jaka siedzi tam dysza główna? Sprawdzałeś czy nie zalewa Ci świecy? Iglica na środkowym rowku? Podejrzewam, że trzeba będzie świece osuszyć i wykręcić jeszcze śrubę od składu mieszanki.

Offline

 

#3 21-03-2015 10:40:22

yug00

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

Zarejestrowany: 23-11-2014
Posty: 54
Punktów :   

Re: Nie odpala na nowy gazniku!

odpala po zalaniu do cylka paliwa, ale nie wazne jak wyreguluje gaznik zawze mam z 7 tys obrotow. Wlasnie dalem jeden zabek wyzej ma iglicy ta blokade, bo widze ze ona sie nie domyka do konca

a pojemnosc 110.

Ostatnio edytowany przez yug00 (21-03-2015 10:41:15)

Offline

 

#4 21-03-2015 10:54:02

 Romeciarz

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420925334.png

Zarejestrowany: 15-03-2015
Posty: 10
Punktów :   
Motocykl: Romet rs
Pojemność: 72ccm
Przebieg: 70km

Re: Nie odpala na nowy gazniku!

A, no to zmienia stan rzeczy Rozrząd i luzy zaworowe dobrze ustawione? Ssanie masz ręczne, palisz z nim? Filtr powietrza fabryczny?

Offline

 

#5 21-03-2015 11:34:56

 kifflee

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420931788.png

Skąd: Tarnowskie Góry
Zarejestrowany: 25-03-2014
Posty: 555
Punktów :   12 
Motocykl: Router WS 50 Bassa
Pojemność: 88 ccm(Limited Edition)
Przebieg: niedługo 8000 km
Wiek: 37
Imię: Przemek
WWW

Re: Nie odpala na nowy gazniku!

Miałem to samo,sprężyna była winna,pomyliłem przy montażu i zostawiłem z seryjnego gaźnika,ciężko odpalał a jak zapalił to wchodził na wysokie obroty.Po założeniu sprężyny od pz22 czyli tej która miała tam być wszystko zaczęło pracować jak w zegarku.Sprawdź jeszcze szczelność gaźnik kruciec głowica tam też lubi czasem lewe powietrze zaciągać pozdro.


"Zanim wrzucisz bieg i puścisz sprzęgło sprawdź poziom oleju w głowie"


Zapraszam na strone Router Ws 88
https://www.facebook.com/pages/Fan-Club … 0799127843

http://oi59.tinypic.com/28ml4qe.jpg

Offline

 

#6 21-03-2015 12:06:18

yug00

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

Zarejestrowany: 23-11-2014
Posty: 54
Punktów :   

Re: Nie odpala na nowy gazniku!

Na chwile obecna się poddałem.
Pewne jest ze
ZNOW NA STARYM GAZNIKU DZIALA
ssanie mam reczne
filtr oczywiscie ze gabkowy fabryczny. Lepsze sa od stozkowych
Rozrzad dobrze, luzy tez , pali od kopa i na dotyk na starym gazniku.
Szczelnosc 100%

Offline

 

#7 21-03-2015 12:18:33

 kifflee

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420931788.png

Skąd: Tarnowskie Góry
Zarejestrowany: 25-03-2014
Posty: 555
Punktów :   12 
Motocykl: Router WS 50 Bassa
Pojemność: 88 ccm(Limited Edition)
Przebieg: niedługo 8000 km
Wiek: 37
Imię: Przemek
WWW

Re: Nie odpala na nowy gazniku!

Wcale przy większej pojemności i gaźniku filtr seryjny nie jest lepszy,ma duże opory zasysania powietrza,50 tka pooddycha na nim,niekoniecznie 110 tka na większym gaźniku musi dobrze z nim współpracować.


"Zanim wrzucisz bieg i puścisz sprzęgło sprawdź poziom oleju w głowie"


Zapraszam na strone Router Ws 88
https://www.facebook.com/pages/Fan-Club … 0799127843

http://oi59.tinypic.com/28ml4qe.jpg

Offline

 

#8 22-03-2015 18:58:38

yug00

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

Zarejestrowany: 23-11-2014
Posty: 54
Punktów :   

Re: Nie odpala na nowy gazniku!

Powiem tak. SSANNIE MUSI BYC wlaczone zeby gaznik moto odpalil. NIe wazne jakie bede mial ustawienie mieszanki czy paliwa, i tak mam ok 7 tys obrotow. Jak wylacze ssanie to obroty rosna do 9000 i nagle spadają do zera i dodawanie gazu raczka nic nie daje. wtf

Offline

 

#9 22-03-2015 19:43:17

 kifflee

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420931788.png

Skąd: Tarnowskie Góry
Zarejestrowany: 25-03-2014
Posty: 555
Punktów :   12 
Motocykl: Router WS 50 Bassa
Pojemność: 88 ccm(Limited Edition)
Przebieg: niedługo 8000 km
Wiek: 37
Imię: Przemek
WWW

Re: Nie odpala na nowy gazniku!

Rozkręć gaźnik sprawdź czy pływak sie nie zawiesza,posprawdzaj dysze,jak zakładasz przepustnice ona musi wejść na sam dół tylko w jednym położeniu tam wchodzi,musi trafić na taki rowek,bo to nienormalne że masz takie problemy z tym gaźnikiem.Albo coś źle zakładasz albo gaźnik felerny,sam nie wiem ale opisz jak go montujesz i skręcasz.


"Zanim wrzucisz bieg i puścisz sprzęgło sprawdź poziom oleju w głowie"


Zapraszam na strone Router Ws 88
https://www.facebook.com/pages/Fan-Club … 0799127843

http://oi59.tinypic.com/28ml4qe.jpg

Offline

 

#10 22-03-2015 20:00:03

yug00

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

Zarejestrowany: 23-11-2014
Posty: 54
Punktów :   

Re: Nie odpala na nowy gazniku!

na wkreconej srubce od mieszanki tez mi wysokie obroty leca wiec ppodejrzewam ze mam LEWE powietrze.

Tylko nie wiem skad bo uszczelka nowa

Offline

 

#11 22-03-2015 20:08:49

 kifflee

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420931788.png

Skąd: Tarnowskie Góry
Zarejestrowany: 25-03-2014
Posty: 555
Punktów :   12 
Motocykl: Router WS 50 Bassa
Pojemność: 88 ccm(Limited Edition)
Przebieg: niedługo 8000 km
Wiek: 37
Imię: Przemek
WWW

Re: Nie odpala na nowy gazniku!

Mówie ci że mozesz źle zakładać przepustnice,nie schodzi na sa dół i cały czas masz ją podniesioną tak jakbyś miał pełen gaz odkręcony.


"Zanim wrzucisz bieg i puścisz sprzęgło sprawdź poziom oleju w głowie"


Zapraszam na strone Router Ws 88
https://www.facebook.com/pages/Fan-Club … 0799127843

http://oi59.tinypic.com/28ml4qe.jpg

Offline

 

#12 22-03-2015 20:25:13

yug00

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

Zarejestrowany: 23-11-2014
Posty: 54
Punktów :   

Re: Nie odpala na nowy gazniku!

przepustnice mam podciagnieta tak, ze mam pare mm szpary chyba. jutro sie jeszcze pobawie, ale tak jkaby zaciagalo mi gdzies lewe powietrze

Ostatnio edytowany przez yug00 (22-03-2015 20:30:34)

Offline

 

#13 23-03-2015 16:23:26

yug00

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

Zarejestrowany: 23-11-2014
Posty: 54
Punktów :   

Re: Nie odpala na nowy gazniku!

Rozwiazane:

Za krótka o 1cm linka gazu - przycialem pancerz

Offline

 

stat4u stat4u

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.dx-klan.pun.pl Używane piły stihl z niemiec opinie pobrac minecraft na telewon za free www.metin2privv.pun.pl Jawa 350ts